26 Haziran 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2009 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çin ziyareti sürüyor.

- Gül, Çin Ulusal Halk Kongresi Başkanı Wu Bangguo ve Başbakan Wen Jiabao ile ayrı ayrı görüşecek.

- AB Ticaret Odası Pekin Temsilciliği yetkilileriyle bir araya gelecek olan Gül, Pekin'deki temaslarını tamamlayarak Çin'in Şian kentine geçecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'de.

- Erdoğan, yabancı basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelecek.

- AB Komisyonun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ile görüşecek olan Erdoğan, "onur konuğu" olarak katılacağı Crans Montana Forumu'nda, "Türkiye'nin Avrupa Geleceği" konulu konuşma yapacak.

- Başbakan Erdoğan, Olli Rehn'in de katılacağı bir çalışma yemeğine başkanlık edecek, Belçika Başbakanı Herman Van Rompuy ile görüşecek.

- Erdoğan'a, Crans Montana Forumu çerçevesinde "Vakıf 2009 Ödülü" törenle verilecek.

- AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile de görüşecek olan Erdoğan, daha sonra Türkiye'ye dönmek üzere Belçika'dan ayrılacak.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Karaman Valiliğini ziyaret edecek, 732. Türk Dil Bayramı etkinlikleri dolayısıyla verilen yemeğe katılacak.

- Toptan ayrıca, belediye başkanlığını ziyaret edecek ve sergi açılışı yapacak.

4- Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Karargahı'nda basın toplantısı yapacak.

5- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Uşak'ın Eşme ilçesinde belediyeyi ziyaret edecek, 16. Uluslararası Eşme Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali'ne katılacak.

- Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesi belediyesini de ziyaret edecek olan Baykal, 12. Uluslararası Likya - Kaş Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerini izleyecek.

6- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Brüksel'de, AB Komisyonunun

genişlemeden sorumlu üyesi Rehn'le görüşecek.

- Davutoğlu, G-8 ülkeleri dışişleri bakanları toplantısı için Belçika'dan İtalya'ya geçecek.

7- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, İzmir Kalkınma Ajansının "KOBİ ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları Başlangıç Toplantısı"na katılacak.

- Yılmaz, İzmir'den geçeceği İstanbul'da da, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edecek, üniversitenin Teleiletişim ve Enformatik Alanlarında Araştırmacı ve Akademisyen Yetiştirme Merkezi açılış törenine katılacak, Kandilli Rasathanesini ziyaret edecek.

8- Devlet Bakanı Faruk Çelik, Viyana'daki temasları kapsamında bazı ziyaretlerde bulunacak, vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelecek.

9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret edecek ve Çeşme'de "Baz İstasyonları İnternet Güvenliği Konferansı"nın açılışına, İzmir'de de "Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni"ne katılacak.

10- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Kültür Sanat Merkezi Cer Atölyeleri'ndeki "Yaza Merhaba-3 Tenor" açık hava konserini izleyecek.

11- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Uluslararası Saraybosna Üniversitesinin mezuniyet törenine katılmak üzere İstanbul'dan Bosna-Hersek'e gidiyor.

12- TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, üniversite ve sağlık personelinin tam gün çalışmasına ilişkin kanun tasarısını görüşecek.

13- Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz Üs Komutanlığınca oluşturulan "İskenderun Deniz Müzesi ve Kültür Sitesi"nin açılış törenine katılacak.

14- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, devam eden müzakereler çerçevesinde 34. kez bir araya gelecek.

15- Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce Düzce'de gerçekleştirilen 17. Yerel Medya Eğitim Semineri sona eriyor.

- AA Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, seminerde, "Ajans Haberciliği ve Geleceği" konulu sunum yapacak.

16- BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi'yle parti genel merkezinde görüşecek.

17- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Kahramanmaraş'ta "Ulusal Öğrenci Konseyi 2. Genel Kurul Toplantısı"na katılacak.

18- Aden Körfezi, Somali açıkları ve Arap Denizi'nde deniz haydutluğuyla mücadele kapsamında icra ettiği görevi tamamlayıp yurda dönen TCG Giresun Fırkateyni, Marmaris Aksaz Deniz Üssü'nde törenle karşılanacak.

19- Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, Avusturya'nın Zeltweg kasabasında düzenlenen, iki gün sürecek "Airpower09" hava gösterisine katılacak.

20- Atatürk'ün Tokat'a gelişinin 90. yıl dönümü dolayısıyla Gaziosmanpaşa Stadyumu önünden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüş yapılacak.

21- Pop şarkıcısı Michael Jackson'un ani ölümüyle ilgili gelişmeler izyeniyor.

- Jackson'ın ölüm nedenini belirlemek için bugün otopsi yapılması bekleniyor.

22- Ziyaret... Tören... Sempozyum... Festival...

- Osmaniye Valiliğine atanan Celalettin Cerrah, İstanbul Valisi Muammer Güler'e veda ziyaretinde bulunacak.

- ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Adana HiltonSa Oteli'nde düzenlenen "Amerikan Bağımsızlık Günü" kutlamasına katılacak.

- Midilli Valisi Pavlos Vogiatzis ve beraberindeki heyet, İzmir Ticaret Odasını ziyaret edecek.

- Garanti Bankası ile İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası arasında kredi protokolü İzmir'de imzalanacak.

- 2009 Eczacıbaşı Tıp Ödülleri töreni, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde yapılacak.

- Elazığ'daki, "17. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları" kapsamında tanışma kokteyli, serbest kürsü programı ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

- "9. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları"nın ikinci gününde Sapanca Halk Eğitim Merkezinde, "Kırım" belgeseli gösterime sunulacak, "Kırım Tatar Edebiyatı" konulu panel yapılacak ve Kırımlı sanatçılar konser verecek.

- 12. Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali, basın toplantısı, festival yürüyüşü ve çeşitli etkinliklerle başlayacak.

- 1.Uluslararası Katılımlı Mücevher, Takı Tasarımı ve Eğitimi Sempozyumu Aydın'da başlayacak.

23- Türkiye'nin gizli cennetleri: Karadeniz Bölgesi...

- Karadeniz'in tüm kentleri doğal ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkıyor.

- Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere yakın olan Düzce'de yeşilin her tonunu görebilir, tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu'da adeta zamanda yolculuk yapabilirsiniz.

- Efsanevi kadın savaşçılar olarak bilinen Amazonlar, Samsun'un kültürel zenginlikleri arasında yer alıyor, Trabzon'da Sümela Manastırı ve Uzungöl, ziyaretçilerini bekliyor.

- Yıldırım Bayezit, Çelebi Mehmet, 2. Murat, Fatih Sultan Mehmet ve 3. Murat'ın da aralarında bulunduğu padişahların ilk eğitim aldıkları kent olması nedeniyle Amasya, "Şehzadeler Kenti" diye anılıyor.

24- En fazla ek ders ücretini Bingöl'deki öğretmen alıyor.

- Maliye Bakanlığının ek ders ücretleriyle ilgili araştırmasına göre, Bingöl'deki öğretmenlere ayda 439,8 lira ek ders ücreti ödeniyor.

- Bingöl'ü, öğretmen başına aylık ortalama 423,4 liralık ek ders ücretiyle Zonguldak, 421,4 liralık ücretle Şırnak ve 420,2 liralık ücretle de Yozgat izliyor.

- Öğretmenlerin ek ders ücretlerinin en düşük olduğu iller ise Mardin ve Antalya.

25- 16. Akdeniz Oyunları, İtalya'nın Pescara kentinde açılış töreni ve 8 daldaki müsabakalarla başlıyor.

26- Çim Hokeyi Federasyonu Olağan Genel Kurulu, Ankara Kent Otelde yapılacak.

27- Beşiktaş Kulübü, teknik direktör Mustafa Denizli ile BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde törenle sözleşme yenileyecek.

28- İstanbul Büyükşehir Belediyesporun (İBB) yeni transferi Can Arat:

-"16 yıl sonra bonservisimle Fenerbahçe'den ayrıldım, ancak bu Fenerbahçe'den koptuğum anlamına gelmez."

-"Aziz Yıldırım'ın bende büyük emeği var, kendisini çok seviyorum."

-"İBB Spor için elimden gelenin en iyisini yapacağım, tekmeye kafa sokacağım, Fenerbahçe'ye gol de atacağım." -"Aragones'in yedeklere gereken ilgiyi gösterdiğini düşünmüyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber