Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 26 Haziran 2009 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin doğusunda hava çok sıcak, batısında ise sıcaklık ortalama değerlerdeyken, batıda ve iç kesimlerde yaz yağmurları görülüyor.

- İstanbul'da bazı semtlerde yağmur geçişleri oluyor, rüzgar hafif, sıcaklık 28 derece. Ankara'da üç gün ani sağanaklar olacak. İzmir'de rüzgar hafif, kentin iç kesimlerinde daha fazla bulut görülüyor, Adana güneşli, sıcaklık gölgede 36 derece.

Marmara'da artan nem nedeniyle Trakya, Çanakkale, Sakarya, Bilecik, Bursa arasında kısa süreli sağanak yağmurlar oluyor, yer yer kuvvetli yağdığından dikkatli olunmalı. Bugün sıcaklık 30 derecenin biraz altında, hafta sonu ise bu kadar geniş alanda yağış yok, hava parçalı bulutlu olacak.

İç Anadolu'da bugün ve hafta sonu Eskişehir'den, kayseri ve sivasa kadar gün içinde yine gökgürültülü yağmurlar olacak. Yağışlar merkezden daha çok, köy ve kasabaları etkiliyor, Kayseri 32, Eskişehir 26 derece.

Ege Bölgesi'nde rüzgarlar bugünlerde hafif, o nedenle fazla serinlik veremiyor. Kıyılar güneşli, hissedilen sıcaklık gölgede 35 dereceye yakın, Kütahya çevresinde ise yağmur olabilecek.

Akdeniz kıyılarında esen lodos, yüksek neme ve hissedilen sıcaklığın gölgede 40 derece olmasına neden oluyor. Bugün Isparta'da, hafta sonu antalya mersin arasında daha çok iç kesimlerde hafif yağmur olabilir. Sıcaklık Diyarbakı'da 39 derece.

Doğu Anadolu'da sıcaklık Erzurum'da 28, Malatya'da 37 dereceye çıkıyor, yaz yağmuru ise Kars, Van ve Hakkari'de görülebilir.

Karadeniz'de Giresun, Artvin arası çok sıcak, Trabzon'da sıcaklık 36 derece hissedilecek. Batı Karadeniz'de ise dikkatli olunmalı: Bolu ve Zonguldak'tan, Sinop'a kadar gökgürültülü ve yer yer kuvvetli yağmur yağacak, yıldırım düşmesi riski de var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber