Hastane yangınına ilanlı takip

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Haziran 2009 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA Tabip Odası, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan yangının üzerinden bir ay geçmesine rağmen suçluların belirlenmemesi ve Başhekim Osman Naci Çelik'in görevden alınmamasını, yangının 30'uncu gününde de yerel gazetelere verdikleri, ?Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi yangınında 30. gün ve Başhekim hala görevde. Unutturmayacağız' yazılı ilanla protesto etti.

Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde geçen mayıs ayında çıkan ve 8 hastanın hayatını kaybettiği yangının ardından, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Bursa Valisi Şahabettin Harput, olayın en kısa zamanda çözüleceği ve sorumluların bulunacağı sözünü vermişti. Aradan bir ay geçmesine rağmen soruşturmanınn tamamlanmaması, Hastane Başhekimi Osman Naci Çelik'in görevden alınmayışı tepkilere neden oldu. Bursa Tabipler Odası Başkanlığı, yaşanan gelişmeleri, yangının 30'uncu günü olan dün, yerel yayın yapan iki gazetenin birinci sayfasından yayınlattığı ?Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi yangınında 30. gün ve Başhekim hala görevde. Unutturmayacağız. Bursa Tabip Odası' yazılı ilan ile protesto etti.

Bursa Tabip Odası Başkanı Bülent Aslanhan, benzer ilanları, yangının 7'inci ve 14'üncüncü günlerinde de yayınlattıklarını açıkladı. Olayın ardından hastaneye gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, soruşturma sonuçlarını 4 gün içersinde açıklanacağını duyurduğunu belirten Aslanhan, ?Biz de o gece görev yapan 112 Acil Servis çalışanlarının ödüllendirilmesini, Başhekim Opr. Dr. Osman Naci Çelik'in görevden alınmasını istedik. Aradan geçen süre içersinde hiç bir resmi açıklama yapılmadığı gibi Başhekim Çelik hala görevinin başında? dedi. Aslanhan, ?Bursalılar olayın geçiştirilmesini hala anlayamadı. Hastanede sorunlar da hala giderilmiş değil. Ameliyathane, yoğun bakım hala çalışmıyor. Teknik alt yapı ile ilgili sorunlar giderilmedi? diye konuştu.

Olayın unutturulmaya çalışıldığını ileri süren Aslanhan, olayın gündemden düşmemesi için gerekirse ulusal gazetelere ilan vereceklerini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber