Bursa İl Özel İdaresi'nde 2 tutuklama

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Haziran 2009 12:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BURSA İl Özel İdaresi'nde, kum ocaklarına ruhsat verilmesi işlemlerinde sahtecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan 7 kişiden, Gelir Müdürü F.A. ile kum ocağı sahibi R.A. tutuklanırken, 5 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yapılan bir ihbarı değerlendiren Bursa Jandarması, İl Özel İdaresi'nde, maden ve kum ocaklarına ruhsat verilmesi, para cezası kesilmesi ve cezanın tahsil edilmesi gibi işlemlerde rüşvet karşılığı usulsüzlük yapılıp devletin zarara uğratıldığı iddiaları üzerine operasyon başlattı. Savcılıktan alınan izinle telefonları dinlenen, yapılan görüşmeleri görüntülenen İl Özel İdaresi Gelir Müdürü F.A., Genel Sekreter Yardımcısı A.Y., Şef S.B., mühendisler Y.P. ve M.A.K., Bursa'da sigorta acentesi yetkilisi H.A. maden ocağı işletmecisi ve müteahhit R.A. ise İstanbul'da gözaltına alındı. Devleti binlerce TL zarara uğrattıkları iddia edilen zanlılar, dün ?çıkar amaçlı suç örgütü kurmak', ?resmi evrakta sahtekarlık' ve ?görevi kötüye kullanma' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Olayın soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklamaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan, dün gece geç saatlere kadar süren sorgulama sonunda Gelir Müdürü F.A. ile kum ocağı sahibi R.A. tutuklandı. Diğer 5 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber