Makam odasında 'kene tacizi' iddiası

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Haziran 2009 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erhan ÖZTÜRK

Kocaeli'nde 27 yaşındaki A.E., bacağına yapışan keneye karşı ilaç almak için gittiği Tarım İlçe Müdürü F.B.'nin tacizine uğradığını öne sürdü. F.B.'nin 10 yıl hapsi istendi

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde Tarım İlçe Müdürü F.B. hakkında, belediye başkanının yeğeni olan genç bir kadına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 3 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Olay iddiaya göre şöyle gelişti: Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in yeğeni, evli 27 yaşındaki A.E. 3 Haziran'da bacağına kene yapışınca hastaneye gitti. Ancak genç kadına, bacağındaki kenenin çıkarılması için Tarım İlçe Müdürlüğü'nden ilaç alması gerektiği söylendi. Bunun üzerine A.E., Tarım İlçe Müdürlüğü'ne gitti. Müdür F.B.'nin makam odasına giren A.E., kısa süre sonra kendisine cinsel tacizde bulunduğunu ileri sürerek, dışarı çıktı. A.E. koridorda, F.B.'ye "Sana bunun hesabını sorarım. Biraz önce yaptığını yanına bırakmayacağım" diye bağırdı.

ADLİ TIP'TAN RAPOR ALDI

Genç kadın hemen savcılığa başvurdu ve F.B.'den şikâyetçi oldu. Savcılık 4 Haziran'da A.E.'yi "Beden ve ruh sağlığının bozulup, bozulmadığının" tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Burada A.E.'de "Stres bozukluğu" teşhis edilince rapor Gölcük Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Savcılık tarafların, ilçe müdürlüğü çalışanlarının ifadelerini aldı ve taciz suçlamasıyla ilgili Gölcük 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Savcı suçun makam odasında işlendiğine dikkat çekerek, cezanın ağırlaştırılarak F.B.'nin 3 yıldan 10 yıla kadar hapsini istedi. A.E.'nin savcılıktaki ifadesinde, "Çalışanlar beni müdürün odasına yönlendirdi. Odaya girdiğimde müdür yerinden kalkarak bana doğru geldi. Sözlü tacizlerinin yanı sıra elleriyle göğüslerimi sıktı. Ben de kendisini iterek odadan çıktım" dedi. Savcılık soruşturması sürerken Gölcük'te kimliği belirsiz kişilerce tartaklanan F.B. başka bir yere tayinini istedi ve izne ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber