Ziraat Bankası'na 800 personel alınacak

Haber Giriş : 04 Ocak 2005 06:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son yıllarda yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları ile gündemden düşmeyen kamu bankaları, atağa kalkıyor. Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu, 2001 yılı şubat krizinden bu yana zam görmeyen banka pesoneline bu ay içinde zam jesti yapmaya hazırlanıyor.

Halk Bankası personeli, TMSF kapsamındaki Pamukbank ile birleşmenin ardından gençleşti. Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu, Ziraat Bankası'nın da personelinin gençleştirilmesi ve personel ihtiyacının giderilmesi için bankaya yeni personel alma kararı aldı. Bu çerçevede, emekli olan personelin yerine yaklaşık 800 kişinin alınması planlanıyor.

Personele zam jesti

Özelleştirme kapsamında bulunan her iki banka da, özelleştirilinceye kadar kârlarını arttırmayı hedefliyor. Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu, şubat krizinden bu yana zam verilmeyen iki banka personelinin maaşlarına zam yapma kararı da aldı. Zam oranı konusunda çalışmalar halen devam ediyor. Personel ücretlerindeki adaletsizlik dikkate alınarak belirlenecek zamlarda düşük ücretlerde daha yüksek, yüksek ücretlerde ise düşük zam politikası uygulanacak.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber