Kısa süreli istihdamda ilk protokol...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Temmuz 2009 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın görev alanına giren konularda ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün yetiştirilmesi ile toplum yararına çalışma programlarının uygulanması maksadıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Ömer DİNÇER ile Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU tarafından imzalanan protokole göre; Çevre ve Orman Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı kuruluşların merkez ve taşra teşkilatınca belirlenecek yerlerde meslek edindirme kursları açılacaktır.

Söz konusu kurslara Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'ne (İŞKUR) kayıtlı işsiz vatandaşlarımız katılabileceklerdir. Kursiyerler Çevre ve Orman Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı ile Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüklerince belirlenecektir.

İşgücü yetiştirme kursları ile alakalı eğitim konuları, eğitim programı ve eğiticiler işin niteliğine göre Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenecek olup, kursiyerlere katılmış oldukları her bir fiili kurs günü için İŞKUR tarafından kursiyer zaruri gideri adı altında 15 TL ödenecektir. Kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri de İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere İŞKUR tarafından bitirme belgesi verilecektir.

Toplum yararına çalışma programı ile de işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini hedefleyen, doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Bir kişinin programdan bir kez faydalanma hakkı olup, program kapsamında en fazla 6 aya kadar çalışılabilecektir. Program dahilinde istihdam edilenlerin SSK primleri ile asgari ücret tutarındaki ücretleri de İŞKUR tarafından karşılanacaktır.

Protokole esas teşkil eden eğitim konuları daha sonra bir genelge ile duyurulacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber