Ankara Emniyeti'nde devir teslim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2009 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Orhan Özdemir, görevi Ercüment Yılmaz'dan devraldı.

Ankara Emniyet Müdürü Özdemir, Emniyet Müdürlüğü'ne gelişinde maiyetinde çalışacak olan meslektaşları tarafından törenle karşılandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonunda düzenlenen ve çok sayıda emniyet müdürü ile amirlerinin katıldığı törende konuşan Ercüment Yılmaz, 7 yıl 1 aydır görev yaptığı Ankara Emniyet Müdürlüğünden İzmir'e atandığını söyledi. Yılmaz, görevi akademiden birlikte mezun olduğu Orhan Özdemir'e devretmekten duyduğu mutluluğu aktardı.

Ercüment Yılmaz, Başkent'te huzuru tesis etmek ve vatandaşlara güzel günler yaşatmak için maiyetinde çalışan meslektaşlarının özveriyle görev yaptığını dile getirdi.

Ankaralı vatandaşlara da seslenen Yılmaz, ''Gönlünüzü bize açtınız. Bilgi, becerilerinizle bize destek oldunuz. Bunun için tüm Ankaralılar'a teşekkür ediyorum'' dedi. Yılmaz, emniyet teşkilatının öncelikle suçu önleme ve suçluların yakalanması ilkesiyle görev yaptığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Biz ayrıca suçu oluşturan nedenlerin ortadan kaldırılması için de çalışmalar yaptık. Bu amaçla, eğitim ve araştırmalar yaparak akademisyenlerden profesyonel destekler aldık. Bu sayede, suçların önüne geçtiğimizi düşünüyorum. Ayrıca, 437 bin ilköğretim öğrencisine 'Ailemin ve Ülkemin Polisiyim' projesi kapsamında eğitim verdik. Liselerarası bilgi yarışmaları düzenledik. Altındağ'da bulunan polis ilköğretim okulumuz sayesinde yurt içi ve yurt dışında tiyatro gösterileri düzenledik. Başkentte tüm suçlarda yüzde 30 azalma meydana geldi. Güvenli bir şehir bırakıyoruz. Orhan müdürümüz, bu kadroyla daha da başarılı olacaktır.''

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Özdemir de uzun yıllar Ankara'da çeşitli rütbelerde çalıştıktan sonra Başkente emniyet müdürü olmanın mutluluğunu ifade etti. Özdemir, görevi çok sevdiği okul arkadaşından devraldığını belirterek, ''Ankara'yı siz meslektaşlarımla birlikte diğer kurum ve kuruluşlarla yapacağımız işbirliği sayesinde hizmet olarak daha ileri götüreceğiz. Aldığımız bu bayrağı sizlerle birlikte daha ileri taşıyacağız'' diye konuştu.

Özdemir, İzmir'e atanan meslektaşına başarı dileğinde bulunarak, çiçek ve plaket verdi.

Özdemir ile Yılmaz, daha sonra devir-teslim defterini imzaladı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Yılmaz, ''Zir Vadisi'nde bulunan silahlarla ilgili Yarbay Mustafa Dönmez'in bu silahları polislerin yerleştirdiğine dair iddialara'' yönelik sorular üzerine de ''Biz adli soruşturma kapsamında görev yapıyoruz. Bu iddiaları yargı açıklığa kavuşturacaktır'' karşılığını verdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Orhan Özdemir de ''Vefat eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesiyle ilgili basın organlarında gündeme gelen iddiaların'' hatırlatılması üzerine, ''Meclis ve yargı olayı araştırıyor'' dedi.

Özdemir, daha sonra Yılmaz'ı makam aracına kadar uğurladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber