Kart sahiplerine uyarı: Şifrenizi paylaşmayın

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 03 Temmuz 2009 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankalararası Kart Merkezi'nin araştırmasına göre, kart kullanıcılarının yüzde 10'u şifresini başkalarıyla paylaşıyor.

- Bankalararası Kart Merkezi'nden (BKM) yapılan açıklamada, BKM'nin geçtiğimiz yıllarda chip&PIN ve 3D Secure sistemlerini hayata geçirdiği ve bugüne değin birçok bilinçlendirme kampanyası düzenlediği hatırlatılarak, ATM'lerdeki şifre hırsızlıklarına karşı yeni bir kampanya başlatan BKM'nin, kart kullanıcılarını, ''Paylaşılan Şifre, Şifre Değildir'' sloganı ile uyardığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu uyarılar ''Şifrenizi kimseyle paylaşmayın, ATM'lerde şifrenizi, kimseye göstermeden tuşlayın, telefonla yardım etmeyi teklif edenlerin tuzaklarına düşmeyin, şüphelendiğiniz her hareketi ve işlemi bankanıza hemen bildirin'' şeklinde sıralandı.

Ultra Reklam Ajansı tarafından hazırlanan kampanyanın, gazete, açık hava ve radyo olmak üzere 3 ayrı mecrada Temmuz ayı boyunca kesintisiz olarak yer almaya devam edeceği bildirilen açıklamada, kampanyanın radyo duyurularında ise, daha önce kart kullanıcılarını bilinçlendiren birçok önemli BKM kampanyasında görev alan Okan Bayülgen'in yer alacağı, Bayülgen'in bu kez, herkese ''şifresini kimseyle paylaşmamasını'' söyleyeceği ifade edildi.

ATM'lerdeki şifre hırsızlığına karşı güvenlik uyarılarına da yer verilen açıklamada, bankalar tarafından verilen banka ve kredi kartlarının, hesap sahibinin ilgili hesabına ait bütün mevduatını içinde bulunduran cüzdan niteliğinde olduğunun unutulmaması gerektiği vurgulandı.

BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal, konuya ilişkin değerlendirmesinde, yeni kampanyalarında kullanıcıları şifre güvenliği konusunda bilgilendirdiklerini belirterek, kampanyada şifrenin kişiye özel olduğu, ''ne olursa olsun kimse ile hiçbir şekilde paylaşılmaması'' gerektiği konusunda belirgin mesajlar verdiklerini bildirdi.

Özinal, BKM tarafından kurulan ve kart kullanıcılarının dikkat etmesi gereken tüm konuların www.kartbilinci.com adresli internet sitesinde yer aldığını, sitede şifre güvenliği konusunda da çok önemli uyarıların bulunduğunu kaydetti.

BKM Kart Monitör 2009 Araştırmasına göre, kart kullanıcılarının yüzde 10'u hala şifresini başkalarıyla paylaşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber