Bahçeşehir'den hukuk doktora bursu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Temmuz 2009 09:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bahçeşehir Üniversitesi, Max-Planck Uluslararası Ceza Hukuku Enstitüsü ile ortak proje kapsamında bu yıl dört kişiye ?Max-Planck ve Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Doktora Bursu? verecek.

Bahçeşehir Üniversitesi, Alman bilimsel araştırma enstitüsü Max-Planck Uluslararası Ceza Hukuku Enstitüsü'yle oluşturduğu ?Max-Planck ve Bahçeşehir Üniversitesi Araştırma Birimi? kapsamında, dün ?Alman Hukuku'nda Örgütlü Suç Soruşturması? başlıklı ortak bir sempozyum düzenledi.

Etkinlikte konuşan Max-Planck Uluslararası Ceza Hukuku Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ulrich Sieber, her gün karşılaşılan yeni suç unsurları arasında en tehlikelisinin bilgisayar suçları olduğunu söyledi. Sieber, son dönemde internet üzerinden kara para aklamadan çocuk pornografisine doğru bir yönelişin olduğunu belirtti. Daha sonra ?Max-Planck ve Bahçeşehir Üniversitesi Araştırma Birimi? açılışı yapıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, birimin oluşturulmasında Türkiye'de yaşanan son gelişmelerin etkili olduğunu söyledi.

Yücel, yeni yapılanma onuruna Türkiye'deki hukuk fakültelerinden, kendi döneminde ilk 10'a girerek mezun olan ve ileri seviyede Almanca bilen 4 kişiye ?Max-Planck ve Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Doktora Bursu? vereceklerini de açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber