Erdoğan, Başkanlık Sistemi tartışmalarına nokta koydu

Haber Giriş : 05 Ocak 2005 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'başkanlık sistemi' tartışmalarına son noktayı koyarak, hükümetin ve AK Parti'nin gündeminde böyle bir konunun bulunmadığını açıkladı. Erdoğan, "İstenildiği kadar tartışılsın, biz yolumuza böyle devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) dün gece geç saatlere kadar devam eden toplantısında kabine değişikliğinin yanı sıra başkanlık sistemi tartışmaları da gündeme geldi. Toplantıda kabine değişikliğinin ertelenebileceği sinyalini veren Başbakan Erdoğan, "Medya istedi diye ben kabinemi değiştirmem, bu değişikliği yapmam. Vakti zamanı gelince zaten yaparım. Gerekli gördüğüm zaman bu değişiklikleri gerçekleştiririm" diye konuştu.

Erdoğan'ın toplantıda, son dönemde tartışılan 'başkanlık sistemi' ile ilgili de değerlendirmelerde bulunduğu da öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın, parti içerisinde konuyu en yüksek sesle dile getiren TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun başkanlık sistemine ilişkin bir kitabının olduğunu hatırlatarak, "Sayın Kuzu kitabından alıntılarla bunu gündeme getiriyor. Ancak hükümetimizin ve partimizin gündeminde böyle bir konu yok. İstenildiği kadar tartışılsın. Biz yolumuza böyle devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Erdoğan, her şeye rağmen 'başkanlık sistemi'nin kamuoyunda tartışılması ve diğer ülkelerdeki başkanlık modellerinin irdelenmesi açısından konunun gündeme getirilmesinin de doğal olduğunu vurguladı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber