Güler'den 'Okul Satışı'na Açıklık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2009 18:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul - İstanbul Valisi Muammer Güler, sadece yerleşim alanı itibariyle özelliğini kaybeden, çarşı, sanayi ve iş yeri gibi alanların içinde kalan ve okul olarak kullanılmasına ihtiyaç duyulmayan yerlerdeki okulların satılacağını belirterek, "Eğitim ve öğretimin sürdüğü, tarihi eser niteliğindeki okullar kesinlikle kapsam dışındadır. Hangi okulların satılacağı da henüz belli değil" dedi.

Güler, İstanbul'da bazı okulların satılacağına ilişkin haberleri değerlendirdi. Bu konu ile ilgili kamuoyunda bazı yanlış anlaşılmalar olabileceğini belirten Güler, 2008 yılında "1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu"nda bir değişiklik yapılarak Milli Eğitim Bakanlığının onayı ile ihtiyaç duyulmayan okulların satışının sağlanabileceğinin hükme bağlandığını anımsattı.

Vali Güler, şöyle devam etti:

"Eğitim ve öğretimin sürdüğü ve tarihi eser niteliğindeki okullar kesinlikle kapsam dışındadır...

Yerleşim yeri özelliği itibariyle o bölgede eğitimin yürütülmesi imkansız hale gelen okullar varsa, onların yerleri tespit ediliyor, şu anda yapılan çalışma budur. Yoksa haberde söz konusu edilen ve özellikle de Boğaz'da, sahilde ve belli kesimlerde yer alan okulların bunun kapsamında olmadığını belirtmek isterim. Tarihi nitelikteki okulların bu özelliklerini kaybedecek şekilde başka alanlara tahsisi mümkün değildir. Sadece bir çalışma yapılıyor. Eğer çok sayıda iş yerinin içinde kalmışsa, sanayi bölgelerinin içinde kalmışsa, iş yerleri etrafında çok çoğalmışsa, eğitim ve öğretimin sağlıklı yürütülmesi imkanı kalmamışsa onları tespit ediyoruz. Eğitim ve öğretim sağlıklı şekilde yürütülebiliyorsa satışı söz konusu değil."

Muammer Güler, basında ismi yer alan okulların hiç birisinin böyle bir nitelik taşımadığını belirterek, hangi okulların satılacağının henüz belli olmadığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber