Saygılar emniyet müdürüm!

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Temmuz 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te çökertilen fuhuş çetesinin ucu emniyet müdürüne de uzandı. Çete üyesi olduğu iddia edilen polis H.M.D'ye diğer elemanların saygıda kusur etmedikleri ortaya çıktı

ZAFER KÜTÜK ANKARA

Ankara, organize fuhuş çetesi ile işbirliği yaptığı iddia edilen 4 yıldızlı emniyet müdürü hakkında hazırlanan iddianame ile çalkalanıyor. Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü'nün yabancı uyruklu kadınları zorla fuhuşa sürükledikleri, yer temin ettikleri iddiasıyla bir suç örgütüne operasyon düzenledi. Operasyon sonrası 5 kişi, ?örgütlü fuhuşa aracılık etme' suçlamasıyla cezaevine gönderilirken, operasyonla ilgili hazırlanan iddianamede birinci sınıf Emniyet Müdürü H.M.D'nin örgütün sorunlarını çözdüğü, örgüt üyelerinin polis şefine saygı duyduğu ve sözünden çıkmadığı iddia edildi.

6 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Soruşturmayı da yürüten Savcı Namık Kemal Saltık, H.M.D'nin ?suç işlemek amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiğini' öne sürerek 6 yıla kadar hapsini istedi. İddianamede, polis şefinin zanlılarla yaptığı ve suç teşkil eden konuşmalarına da yer verildi.

İŞLETMELERE TEHDİT İDDİASI

Buna göre 4 Şubat 2009 tarihinde bir polis memuru bir bar sahibinin yanına giderek çeşitli illegal isteklerde bulunuyor. Bu istek yerine getirilmeyince emniyet müdürü H.M.D. devreye girerek bar sahibini arayıp, ?Sıkıntı olmasın tamam mı' diyerek işletme sahibini tehdit ediyor. Öte yandan iddianamede, fuhuş yapmak istemeyen ve bu yüzden Bircan M. isimli başka bir emniyet müdüründen dayak yiyen İrina P. isimli bir kadının savcılığa şikayetçi olmaması için de polis şefinin devreye girerek, kadına para verdiği de belirtildi. Polis şefinin teknik takibe takılan konuşmalarında rüşvet olarak lüks otomobil istediği, fuhuş yapmayan kadınları tehdit ettiği iddia edilmişti.

Merkezden Siirt'e tayin edildi

İddiaların ardından polis şefi hakkında ?Suç işlemek amacıyla kurulmuş olan örgüte üye olmak' suçlamasıyla bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Emniyet müdürünün yargılama sonucunda ceza alması halinde bütün devlet memurluklarından yoksun bırakılacak, hiçbir derneğin, sendikanın yöneticisi olamayacak. Şüpheli polis şefi H.M.D. hakkında hazırlanan iddianamenin bir örneği, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Skandalın Başkent'te ortaya çıkması üzerine H.M.D.'nin Siirt'e tayinin çıkarıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber