Mustafa Sarıgül, DSP'den istifa etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2009 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Demokratik Sol Parti'den (DSP) istifa ettiğini bildirdi. Türkiye'nin yeni bir anlayış, yeni bir siyaset ve yeni bir enerjiye ihtiyacı olduğuna işaret eden Sarıgül, "Bu ihtiyacı görerek ve bu ihtiyacın sahibi olan yurttaşlarımla birlikte yürüme kararındayım." dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada, "Daha önce ve uzun yıllar görev yaptığım ve bu görev sırasında her kademesinde onur ve gurur duyduğum Demokratik Sol Parti'den istifa ediyorum" diyen Sarıgül, partiye, kurucusu Bülent Ecevit'in değerlerine ve partililere olan gönül bağının süreceğini vurguladı.

Sarıgül, istifa gerekçesini şu sözlerle açıkladı:

"Hemen ifade etmek isterim ki, bugün gerek ülkemizin içinden geçmekte olduğu ekonomik krizin yarattığı ağır bunalım, gerekse demokratikleşme sancıları içindeki herkesin kutuplaşma ve çözümsüzlüklerin ileri boyutlara varmakta olduğunu üzülerek görmekteyim. Yurttaşlarımızın gündemi ile iktidar ve ana muhalefetin gündemi ne yazık ki ters yönde gelişmektedir. Benim yurttaşlarımdan aldığım ses bu çelişkiyi açıkça ortaya koymaktadır.

Türkiye'nin bu koşullar içinde yeni bir anlayışa, yeni bir siyasete ve yeni bir enerjiye ihtiyacı olduğu açıktır. Bu ihtiyacı görerek ve bu ihtiyacın sahibi olan yurttaşlarımla birlikte yürüme kararındayım."

Herkesin birbirini kucakladığı, gelişmiş mutlu bir Türkiye için yola çıktığını vurgulayan Sarıgül, önümüzdeki günlerde gelişmeler için geniş açıklamayı 11 Temmuz Cumartesi günü davetli olduğu Kastamonu Daday'da yurttaşlarla paylaşacağını bildirdi.

Sarıgül ile birlikte 21 Şişli Belediyesi meclis üyesinin de partiden istifa ettiği duyuruldu.

TÜRKER:BAŞARILAR DİLİYORUZ

MUstafa Sarıgül'ün istifasını değerlendiren DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Kendisi parti kurmak istiyormuş, başarılar diliyoruz. Yolu açık olsun. Umarız siyasi arenada aradığını bulur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber