Tıklayın, kart borcunuzu hesaplayın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2009 15:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kredi kartı borçlularına getirilen taksitlendirme imkanı çerçevesinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) vatandaşlara önemli bir kolaylık sağladı. 875 bin kredi kartı borçlusu BDDK sitesine girerek borçlarını hesaplayabilecek. Ödeme seçeneklerini görebilecek. Bunun için sadece borç miktarının ve temerrüde düştüğü ayın yazılması yeterli.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kredi kartı borçlarının yapılandırmasında 60 günlük süre başladı. Borçlu kart sahipleri, bu süre içinde borçlarını düşük faizle yapılandırmak için bankalarla masaya oturacak. Söz konusu imkandan daha fazla borçlunun imkandan yararlanması için BDDK, sorgu ekranı açtı. İsteyen borçlu, kurumun internet sitesinde yer alan 'Kredi Kartı Ödeme Planı Hesaplama Ekranı' isimli uygulama sayesinde borçlarını hesaplayabilecek. Borç, icra takibine konu olmuş ise mahkeme masrafları, harçları ve nispi kanuni vekalet ücretinin yüzde 25'i hariç toplam borç ve ödemeye ilişkin değişik seçenekleri değerlendirme imkanı bulabilecek. Sözkonusu uygulamaya http://www.bddk.org.tr/KrediDuzenleme/Default.aspx linkinden ulaşılabiliyor.

Kanun çerçevesinde hesaplanan ödeme planına esas borç tutarının müracaat tarihinden itibaren otuz gün içerisinde defaten ya da taksitler halinde ödenmesi durumunda herhangi bir ilave borç hesaplamasına gidilmeyecek. Ancak, ödeme planına esas borcun vadeli olarak ödenmesinin talep edilmesi halinde aylık eşit taksitler şeklinde ödenecek borç tutarı 6 aylık vade için 1,04; 12 aylık vade için 1,08; 24 aylık vade için 1,18; 36 aylık vade için 1,26 faiz uygulanacak. Yapılan ödeme planı doğrultusunda taksit tutarlarını ödemesi şartıyla, halihazırda yapılmış işlemler baki kalmak kaydıyla icra işlemleri duracak. Altı aylık vade de dahil olmak üzere kabul edilen taksit planına göre, bir yıl içerisinde 3 taksitin vadesinde ödenmemesi halinde yapılandırma bozulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber