Melih Gökçek üniversite mezunu 10 danışman alacak

Haber Giriş : 05 Ocak 2005 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek üniversite mezunu ve yetenekli 10 danışman alacağını söyledi.

Gökçek konuyla ilgili olarak İHA'ya yaptığı açıklamada, alacağı danışmanların hizmet üretirken bir yandan da bilgi ve becerilerini artırarak Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olabilecek duruma geleceklerini ifade etti. Gökçek, 10 Temmuz 2004 tarihinde çıkan 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Yasası'nın 20. maddesine göre nüfusu 2 milyonu aşan büyükşehir belediyelerinde 10 başkan danışmanı görevlendirilebileceğini belirterek, "Ben de bunu en iyi şekilde değerlendirmeyi arzuluyorum. Seçilecek bu danışmanlar geleceğin yöneticileri durumuna gelmelidir" dedi.

Danışmanların 4 yıllık üniversite mezunu olması zorunluluğu bulunduğunu bildiren Gökçek, "Amacım sadece yasada belirtilen bir maddeyi karşılamak değil. Hem bu danışmanlardan yararlanacağım, hem de birebir çalıştığımız için bu danışmanlar Türkiye'nin geleceğinde ülke yönetiminde söz sahibi olacaklardır" şeklinde konuştu.

Alınan bilgiye göre Anknara Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapacak olan danışmanlar Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterinin maaşının dörtte üçü kadar ücret alacaklar. Müracaatlar 31 Ocak 2005 tarihine kadar Akay alt geçidi-Bakanlıklar/Ankara adresine bizzat yapılabilecek.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber