AKP'li vekil ve başkanın yeğenleri tutuklandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Temmuz 2009 13:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sakarya'nın Akyazı ilçesi´nde çete suçlamasıyla gözaltına alınan 25 kişiden aralarında AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım ile Akyazı'nın AKP'li Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı´nın amcası ve yeğenlerinin de bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Bu arada operasyon öncesinde yeğenleri tutuklanan Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı´ya bilgi verdiği öne sürülen üst düzey polis şefi hakkında da Sakarya Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Sakarya´nın Akyazı ilçesi´nde, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri haftabaşı operasyon yaptı. AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım'ın ağabeyinin oğulları olan yeğenleri Ali Yıldırım, kardeşi Ahmet Yıldırım ile Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'nın amcası Hüseyin Yazıcı ve amca çocukları Orhan Yazıcı, Cemal Yazıcı ile Milletvekili Recep Yıldırım´ın belediye başkanlığı döneminde makam şöförlüğünü yapan Akyazı Belediyesi kum ocakları sorumlusu Sadri Güzel´in de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Adapazarı´nda 5 gün sorgulanan 25 kişi "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "suç örgütüne üye olmak", "adam öldürmeye azmettirmek", "adam yaralamak", "tefecilik", "çek senet tahsilatı yapmak", "tehdit" ve "silah kanununa muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi. Akyazı Adliyesi'nde yaklaşık 10 saat devam eden ifadelerin ardından mahmemece bu kişilerden Milletvekili Recep Yıldırım´ın yeğeni Ali Yıldırım ile Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı´nın amcası Hüseyin Yazıcı, yeğeni Cemal Yazıcı ile Cem Demir, Soner Atalar ve Ahmet Akgün tutuklandı.

POLİS ŞEFİ BİLGİ VERİYORMUŞ

Bu arada operasyon öncesinde Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üst düzey bir polis müdürü hakkında da Cumphuriyet savcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Alınan bilgiye göre bu polis müdürünün dinlemeye takılan telefon görüşmesinde Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'ya operasyon yapılacağına dair bilgi verdiği öne sürülüyor. Yaşar Yazıcı'nın Akyazı Cumhuriyet Savcılığı'na bu görüşme ile ilgili ifade verdiği de öğrenildi.

BAŞKAN NE DİYOR

Belediye Başkanı Yazıcı bu iddia ile ilgili olarak DHA muhabirine şu açıklamayı yaptı: "29 Mart seçimleri öncesinde ilçemizde cinayetler yaralamalar oluyordu. Sakarya Emniyet Müdürlüğü de ilçede önlem aldı. Hatta Vali Hüseyin Atak, Emniyet Müdürü Faruk Ünsal ilçeye gelerek bu tür olayların önlenmesi için önlem alacaklarını söylediler. Asayiş toplantısını ilçemizde yaptılar. Bu dönemde benimde telefon görüşmesinde emniyet üst düzey yetkilisi ile yaptığım görüşmede bu olayı konuştuk. Emniyet üst düzey yetkilisi huzurun sağlanması için gerekenin yapı yapılacağını söyleyerek "Huzuru sağlayacağım"dedi. Konuşmamız bu kadar. Zaten operasyon yapılacağı belli idi. çünkü ilçede 2 cinayet sonrasında polis sürekli önlemler almıştı. Bende kendisine operasyon yapılmasının gerekli olduğunu söyledim. Ancak olay buralara kadar geldi"

MİLLETVEKİLİ NE DİYOR

Yeğeni tutuklanan ve telefonla ulaşılan AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım ise, "Yağmurun yağacağı belliydi" diyerek şunları söyledi:

"Şu anda Sakarya´dayım. Akyazı'ya gitmedim. Yeğenimin tutuklanıp tutuklanmadığını da bilmiyorum. Ancak şunu söylemek isterim ki 4-5 ay önce ilçede olaylar olurken emniyetin bu operasyonu yapacağı belliydi. Daha önce dediğim gibi yeğenim de olsa eğer suçlu ise cezasını çeksin"

Sakarya Valisi Hüseyin Atak ise, amcası ve yegeni tutuklanan Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı´ya polis şefinin operasyonu haber vermesiyle ilgili olarak soruları yanıtsız bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber