Vali Güler: Satılacak okul listesi yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2009 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, "Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte sanayii, çarşı ve iş yerlerinin arasında kalan, eğitim-öğretim yapılamayacak okulların tespitini yapıyoruz. Ancak, basına yansıdığı gibi satılacak okul listesi yok" şeklinde konuştu. Valisi Güler, bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile özel bir görüşme yapmadıklarını da söyledi.

Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu'ndaki mezuniyet törenine katılan Vali Güler, tören sonrası basın mensuplarını sorularını yanıtladı. İstanbul'un değil bölgelerindeki bazı okulları satışa çıkarılacağı yönünde basına yansıyan bilgilerin yanlış olduğunu ifade eden Güler, "Yerleşim alanı özelliğini kaybeden, sanayii, çarşı ve iş yerlerinin içerisinde kalan, eğitim öğretim yapılamayacak okulların tespiti yapılıyor. Milli Eğitim Bakanımız bize böyle bir talimat verdi. Biz de bu konuya yönelik çalışma yapıyoruz. Ancak basına yansıdığı gibi kesinleşmiş satılacak bir okul listesi yok. Kaldı ki tarihi nitelikteki okulların bu kapsama alınması söz konusu değil. Bu konuda yanlış anlaşılmalar var" diye konuştu.

Bu konuda valilik ve bakanlıktan gerekli açıklamaların yapıldığına dikkat çeken Güler, "Bu konunun altını ısrarla çiziyorum. Yerleşim alanı itibariyle eğitim ve öğretimin yerine getirilmesi sağlıklı görülmeyen sanayii içerisindeki okullar için bir değerlendirme yapılıyor. Ancak basında yer aldığı gibi tarihi niteliği olan yerler, Boğaz'ın kenarındaki vakıflara ait tarihi okulları kapsamıyor. Tarihi mekanlarla ilgili değil" dedi.

Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili soruyu yanıtlayan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, polislerin Münevver'in katilini kendi çocuğunun başına aynı olay gelmiş gibi aradığını söyledi. Çapkın, "Bu çaba katilin mutlaka yakalanmasını sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber