HÜ'deki öğrenci notlarının değiştirilmesine dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2009 11:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Hacettepe Üniversitesinde bir öğretim görevlisinin bilgisayar şifresini ele geçirerek öğrencilerin notlarını değiştirdiği iddia edilen öğrenci S.N. hakkında 2 yıl 6 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı Hakan Kızılarslan tarafından açılan davanın iddianamesinde, N.'in, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlilerinden Meltem Bozkurt'un, e-ileti adresinin şifresine bilişim sistemindeki güvenlik açıklarını da kullanarak hileli yollarla ulaştığı belirtildi.

İdianamede N.'in, e-ileti adresi ve şifrelerini kullanarak, öğretim görevlisi Bozkurt adına, üniversitede bu öğretim görevlisinden almış olduğu Temel İngilizce 1 dersinin sonuçlarında değişiklik yaptığına ilişkin beyanda bulunduğu aktarıldı. S. N.'in, bu şekilde "F3" notuyla kalmış olduğu dersteki notunu "C" olarak yükseltmek suretiyle bu dersten geçmiş göründüğü kaydedildi.

İddianamede, öğrenci N.'in, "Bilişim Sistemine Hukuka Aykırı Müdahale Suretiyle Haksız Çıkar Sağlama", "Bilişim Sistemindeki Verileri Bozma, Yoketme, Erişilmez Kılma, Sisteme Veri Yerleştirme" ve "Bilişim Sistemine Hukuka Aykırı Olarak Girmek Suretiyle Verilerin Yok Edilmesi ve Değiştirilmesi" suçlarından 2 yıl 6 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Ankara 21. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamenin kabul edildiği ve S. N.'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber