Güzel sanatlar ve spor liselerine başvurular

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2009 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri için 22 Haziran'da başlayan başvuruların, 24 Temmuz'da sona ereceği açıklandı. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alacak olan Mersin Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi için 60, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi için de 90 kişilik kontenjan açıldığı bildirildi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan açıklamaya göre, 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı'nda ilköğretim okullarından mezun olan öğrencilerin başvuruda bulunacağı sınava kimlerin alınacağı ise 27-31 Temmuz tarihleri arasında ilan edileceği vurgulandı. Öğrenci seçimlerinin 3-7 Ağustos 2009 tarihleri arasında yapılacağı ve söz konusu değerlendirme sonucunda yapılacak olan sıralamaya göre; belirlenen kontenjan kadar asıl ve yedek listelerin 7 Ağustos 2009 tarihinde mesai bitiminin ardından ilgili okullarda askıya çıkartılacağı kaydedildi.

Sınavı kazanan öğrencilerin kesin kayıtlarının 10-14 Ağustos 2009 tarihleri arasında yapılacağına dikkat çekilerek, açık kontenjan bulunması halinde de yedek listeden puan sırasına göre kesin kayıt yapmaya hak kazananların tespit edileceğini ve bunun da 17 Ağustos'ta ilgili okul müdürlüklerince ilan edilerek, durumun öğrenci velilerine duyurulacağı bildirildi. Yedek listeden kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtlarının da 18-21 Ağustos 2009 tarihleri arasında yapılacağı ifade edildi.

Bütün bu kayıtlar sonucunda da açık kontenjanı bulunan ancak yedek listesi olmayan veya yedek listesinde yeterli sayıda öğrencisi bulunmayan okulların, 1-11 Eylül 2009 tarihleri arasında Mersin Valiliği tarafından belirlenecek takvim kapsamında yine aynı usule dayanarak hazırlanan bir sınav yapılarak öğrenci alınacağına işaret edildi. Yedek listesinde yeterli sayıda öğrencisi bulunmayan okulların da sadece yedek listenin dışında kalan açık öğrenci kontenjanı için sınav yapabileceği vurgulandı.

Öte yandan, Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi bünyesindeki Resim Bölümü için 30, Müzik Bölümü için de yine 30 öğrenci olmak üzere toplam 60 kişilik kontenjan açıldığını belirtilirken, Mersin Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde Spor Bölümü için de 90 kişilik kontenjan belirlendiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber