Albay, astsubay ve doktorlu çete

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Temmuz 2009 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çek ve senet tahsilatı yapıp tehditle haraç aldıkları gerekçesiyle düzenlenen bir operasyonla 30 kişilik ekibiyle birlikte yakalanan çete lideri Mustafa T.'nin cezaevinden çetesini yönettiği, emrinde bir albay, bir astsubay ve doktorun olduğu ortaya çıktı

FATİH İNCİ ANKARA

Bolu Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Mustafa T.'nin çetesini cezaevinden yönettiği ortaya çıktı. Mustafa T.'nin istediği zaman cep telefonuyla konuştuğu, istediği zaman hastaneye sevk aldığı, istediği zaman da bir başka cezaevine nakil yaptırdığı polisin teknik takibi ile belirlendi. Çete liderinin emrinde bir albay, bir hastane başhekim yardımcısı ve astsubay olduğu yapılan teknik takiple kanıtlandı.

Çek-senet tahsilatı yapıp tehditle haraç aldıkları belirlenen 30 kişilik bir çete Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün 'Av' adı verilen seri operasyonuyla çökertilmiş ve haraç vermeyenleri özel bir kırbaçla dövdükleri ortaya çıkmıştı.

Polisin yaptığı teknik ve fiziki takip sonucunda çete üyesi bazı mahkumların da hastaneye sevkinden sonra rahatça hastane dışına çıktığ görüntülerle belgelendi. Çete üyelerini bağlantılı oldukları kişilerle fotoğraflayan polis, çete liderinin bir başka cezaevine nakil için bir albayla yaptığı pazarlığı telefon konuşmalarından ortaya çıkardı. Sahte rapor almak için başkalarının tahlil sonuçlarını kullanarak rapor alan ve çevresine Cumhurbaşkanı Gül'ün adını kullanarak af isteyen Mustafa T.'nin cezaevinde uyuşturucu madde ve cep telefonu kullandığı belirlendi. Ayrıca polise ?vatandaş? adlı ihbar mailinde Mustafa T.'nin lideri olduğu çetenin Ankara Barosu'na kayıtlı bir avukatı da öldüreceği iddia edildi.

Operasyon polise ulaşan üç ihbar mektubuyla başladı. İsimsiz ve imzasız olan ihbar mektuplarında çete lideri olduğu ileri sürülen Mustafa T.'nin cezaevinde farklı muamele gördüğü belirtildi. İhbar mektubunda sahte rapor almak için başkalarının tahlil sonuçlarını kullanan ve Cumhurbaşkanı Gül'ün adını kullanarak af isteyen Mustafa T.'nin cezaevinde uyuşturucu madde ve cep telefonu kullandığı iddia edildi. Ayrıca polise gelen ?vatandaş? adlı ihbar mailinde Mustafa T.'nin lideri olduğu çetenin Ankara Barosuna kayıtlı bir avukatı da öldürmeyi planladığı öne sürüldü.

ÇETE LİDERİNİN EMİR ERLERİ

Çete lideri Mustafa T.'nin emrinde hastane başhekim yardımcısı, bir astsubay ve bir albay olduğu polisin teknik ve fiziki takibi sonucunda ortaya çıktı. Mustafa T.'yi hastaneye nakleden cezaevi aracının komutanı Başçavuş O. K. çete liderinin hastanede yattığı süre içerisinde yakınlarıyla rahatça görüşmesini sağladığını tespit eden polis, Kayseri Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı A. D.'nin istek üzerine hastanenin dahiliye doktoru Murat Gençoğlu'nu aracı tutarak yatış süresini uzattığı tespit edildi. Bu arada başçavuş ise yaptığının karşılığında özel aracını tamir masraflarını çeteye ödettirdiği ortaya çıktı.

DIŞARDA FİNK ATMIŞLAR

Polis çeteye yaptığı takipte çete üyesi bazı mahkumların da hastaneye sevkinden sonra rahatça hastane dışında dolaştığını görüntüledi. Çete üyelerini bağlantılı oldukları kişilerle fotoğraflayan polis, çete lideri Mustafa T.'yi bir başka cezaevine nakil eden C. A. adlı bir albayla yapılan rüşvet pazarlığı teknik takibe takıldı. Çete üyelerinin Adalet eski Bakanı Mehmet Ali Şahin'in adını kullanarak cezaevi müdürünü büyük bir ile tayinle ödüllendirmek için harekete geçtiği ortaya çıktı. Ayrıca polis çete üyelerini Kayseri'de görevli adı belirlenemeyen bir albayla yemekte görüntülendi.

Mahkum koğuşunda rahat edersin

13 Ağustos tarihinde Başhekim yardımcısı ve Hayri Ç. arasındaki ikinci görüşme:

A.D. : Gelmiş hastamız

Hayri : He geldi şimdi doktor beyle

A.D. : Murat Bey geliyor beni aradı koğuşta mı yatıralım diye ben de dedim koğuşta daha rahat eder dedim

Hayri : Mahkum koğuşunda abi

A.D. : Mahküm koğuşunda yatsın doğru yukarda dedim rahatsız olur kadın, çoluk, çocuk orda bunlar ağır adam dedim aşağı mahkum koğuşunda yatsın dedim

Hayri : Ellerinden öperim

A.D. : Doktor bey gelince yanına yanaş ben A?. beyin yeğeni olurum de

Hayri : Tamam

Komutanım hiçbirşey yanlış olmaz biraz sabredin sadece

Cemil: Sevk gerçekleşti değil mi

Uğur: Sevk gerçekleşti, gerçekleşti

Cemil: Biz ne zaman görüşürüz onu soracaktım

Uğur: Komutanım pazartesi veya salı görüşürüz

Cemil: Yani ben şimdi şöyle tek olarak hareket etmiyorum dolayısıyla bu işlerin..

Uğur: Komutanım hiç bir yanlış olmaz bizim size çok ihtiyacımız var bir gün iki gün sabredin sadece

Cemil: Hayır sabretmek önemli değil ben sabrederim de yani bu işlerin eğer gelecekte de rahat hareket edebilmek için günü son derece önemli yoksa üç gün olmuş beş gün olmuş benim için çok önemli değil ama sen ne demek istediğimi anlıyorsun zamanında olmayan...

Uğur: Anlıyorum, anlıyorum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber