İntihar eden kaymakam validen yardım istemiş

Haber Giriş : 06 Ocak 2005 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saadet zincirine para kaptırdıktan sonra girdiği bunalım sonucu intihar eden Karamürsel Kaymakamı İsmail Aka'nın olaydan bir gün önce Kocaeli Valisi Erdal Ata'ya durumunu anlattığı ve yardım istediği ortaya çıktı.

Olayı doğrulayan Vali Erdal Ata, ?Konuyu Emniyet Müdürlüğü ile değerlendirmeden intihar olayı yaşandı.? dedi. İnegöl Kaymakamlığından 14 ay önce Karamürsel'e atanan İsmail Aka, önceki gün iki kutu uyku hapı aldıktan sonra kama ile kendini 46 yerinden bıçakladı. Ardından da hükümet konağının 3. katındaki makam odasının penceresinden atlayarak intihar girişiminde bulunmuştu. Aka, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Karamürsel Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Üzerinde para ilişkisinde bulunduğu kişilerin isimlerinin bulunduğu bir mektup çıkan Aka'nın intihar girişimi nedeniyle polis tarafından yapılan araştırmada üç kişi gözaltına alındı. Polis, yaptığı araştırmada Kaymakam Aka'nın atlamadan önce sekreterinden aldığı su ile 2 kutu uyku hapı (30 tane) aldığı da belirlendi.

Kaymakam Aka için dün Kocaeli Valiliği önünde bir tören düzenlendi. Törene, eşi emekli öğretmen Ayfer hanım, İnegöl'de Sanko Fabrikası'nda çalışan büyük kızı Anıl ile Anadolu lisesi son sınıfında okuyan oğlu da katıldı. Ayakta zorlukla duran Aka ailesi güçlükle sakinleştirildi. Aka'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi daha sonra Karamürsel Merkez Yenicamii'nde kılınan namazın ardından toprağa verilmek üzere ambulansla Kütahya'nın Simav ilçesine gönderildi. Öte yandan Aka'nın Karamürsel'e gelmeden önce 5 yıl görev yaptığı İnegöl'de kendisinden önce kaymakamlık yapan Mehmet Nuri Gül'ün de intihar ederek hayatına son verdiği öğrenildi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber