Hem 2009/3 hem de öğretmenlik atamalarına başvurabilir miyim?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Temmuz 2009 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öncelikle 2009/3 tercih işlemlerindeki atama unsurunu açıklayalım

ÖSYM'nin internet sitesi üzerine girilen KPSS tercihleri bir atama işlemi değildir. Sadece ÖSYM'nin bilgisayar ortamında yaptığı bir yerleştirme işlemidir. Bir kadroya yerleşmeye hak kazanan bir aday, yerleştiği kurumun istediği belgeleri temin eder ve atanmak üzere ilgili kuruma verir. Bu belgeleri verdikten sonra kurum atama onayı hazırlar ve atama işlemi tamamlanır. Adayın istenen belgeleri kuruma vermesi veya vermemesi çok önemli bir durumdur. Zira buna göre atama onayı çıkarılmaktadır. Atama onayı çıkan personelinde eğer başka bir il'e atanmış ise 15 gün içinde göreve başlaması gerekmektedir. Başlamayanların ataması iptal edilmektedir. 657'nin 63. maddesine göre bunlar 1 yıl süreyle Devlet memuru olarak istihdam edilemezler. Bir başka deyişle kurumun atama onayını çıkarması ile birlikte memurluk statüsü başlamaktadır diyebiliriz.

MEB'in öğretmen atamaları

MEB öğretmen atamalarında statüye göre ayrım yapmaktadır. Hali hazırdaki uygulamaya göre 657'e memur olarak çalışanlar öğretmenlik atamalarına KPSS puanı ile başvuramamaktadır. Bu adaylar, öğretmenlik alımlarına hizmet süresi kıstasına göre başvurmaktadır. Dolaysıyla memur olanlar çok uzun bir süre öğretmen olamamaktadır. Ancak bu sınırlama sadece memur olanlar içindir. Sözleşmeliler öğretmenlik atamalarına KPSS paunı ile başvurabilmektedir. 2009/3 KPSS tercih kılavuzunda, sınıfı bölümü boş olan kurumlar 399'a tabi sözleşmeli personel çalıştırmaktadır. 2009 yılı Şubat ayında hazırladığımız dosya için tıklayınız.

Memur istifa edip yeniden memur olamamaktadır

Bir memurun istifa etmesi halinde beklemesi gereken bir süre bulunmaktadır. Bu süre 657 sayılı Kanunun 97. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre usulüne uygun istifa halinde bu süre 6 aydır. Bir memurun, yukarıda anlarıldığı üzere hizmet süresi kıstasına göre öğretmenliğe başvurabilmesi için kurumunun muvafakatına da ihtiyaç vardır.

Özetle 2009/3 KPSS tercih işlemlerine başvuran ve atama onay sürecini başlatan bir memur, öğretmenlik atamalarına 2008 veya 2009 KPSS10 puanıyla başvuru yapamayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber