İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS tercihlerinde en çok sorulan 5 soru

2009/3 KPSS tercih işlemlerişnde soru ve cevap dosyası oluşturmaya gerek görmedik. Zira 2008/4 KPSS tercih işlemlerinde çok ayrıntılı dosyalar yayımlamıştık. Ancak hala çok sayıda benzer nitelikte ve daha önce cevaplanmış sorular tarafımıza ulaşmaktadır. Memurlar.net olarak bilgisayar sertifikası, sonradan öğrenim değişmesi, memur olarak çalışanların sözleşmeli pozisyonları tercih etmesi gibi konuları içeren en çok sorulan beş adet soruyu ve bu sorulara verdiğimiz kısa yanıtları yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Temmuz 2009 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- MEB'den onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası yerine mebden onaylı bilgisayar okur yazarlığı sertifikası geçermi ?

Bunu ancak MEB bilebilir. Kılavuz sadece "Başvuru şartları arasında ?MEB'den Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak? niteliği aranan kadroları, MEB'den Onaylı Bilgisayar Programcısı Sertifikası, MEB'den Onaylı Bilgisayar Analist Programcı Sertifikası sahibi olanlar da tercih edebileceklerdir." şeklinde bir belirleme yapmış, başka bir istisnaya yer vermemiştir. Ayrıca kılavuzda yer alan "3.10. Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, ?M.E.B.'dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak? niteliğine ve aynı şekilde daktilo dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar da, ?M.E.B.'dan Onaylı Daktilo Sertifikasına Sahip Olmak? niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir" maddesine göre bilgisayar dersi alanlar sertifika almış gibi değerlendirilmektedir.

2- Sayın editör bir arkadaşım önlisans mezunu iken lise düzeyinde sınava girmiş şimdi tercih yapars ve atanırsa her hangi bir sorun cıkarmı?

Eğer 2008 KPSS'ye başvuru sırasında (sınava son başvuru günü itibariyle) önlisans mezunu ise yerleşse ve atansa dahi daha sonra bu durum anlaşıldığında atraması iptal edilecektir.

3- Ben sınava önlisans düzeyinden girim. Şimdi ise lisans mezunuyum. 2009 yılı KPSS sınavına da girdim. Önlisans düzeyinden tercih yapabilir miyim?

Adayların, sınava hangi düzeyden girmiş ise o düzeyden tercih yapmaları zorunludur. ÖSYM bilgisayarları, sınava önlisanstan girmiş olmasına rağmen lisans veya lise düzeyinden yapılacak tercihleri görmeyecektir. Ayrıca adayın sonaradan bir süt öğrenimi bitirmiş olması, 2008 sınav puanını etkilemez. Önmeli olan 2008 KPSS sınavına balvuru sırasında, kişinin lisans mezunu olmamasıdır.

4- Yerleşirsem ve gitmezsem ne olur. Atamamı dondurabilir miyim?

Yerleştiği halde gitmeyenler, ÖSYM tarafından yapılacak sonraki KPSS tercih işlemlerine (memur ve 399'a tabi sözleşmeli) katılamayacaktır. Ayrıca adayların atamayı dondurma gibi bir hakları bulunmamaktadır.

5- Şuan bir kurumda memur olarak çalışmaktayım. 2009/3 KPSS tercih kılavuzunda yer alan hangi kadroları tercih edersem muvafakata gerek yoktur?

Memur bir kişi 2009/3'te yer alan başka bir memur kadrosunu tercih eder ve yerleşirse, bu kişi o kadroya ancak kurumlar arası muvafakat ile geçebilir. Çalışılan kurum muvafakat vermez ise geçilemez. Ancak eğer memur kişi kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonları (Kılavuzda sınıfı bölümü boş olan kadrolar sözleşmelidir.) seçerse muvafakata gerek yoktur. Bu halde istifa edip geçebilir. Aynı durum şuan sözleşmeli olup, memur kadrosunu tercih edecek adaylar için geçerlidir.

25 Aralık 2008 tarihinde hazırladığımız KPSS'de 20 önemli madde başlıklı dosyada yukarıdaki sorular ilave sorular yer almaktadır. İlgili dosya için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber