CHP'li Öğüt: 30 bin sıfır devletin ayıbı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2009 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, ÖSS'de 30 bin öğrencinin sıfır puan almasından utandığını ifade ederek, "Bu, devletin ayıbıdır" dedi.

Beraberindeki, "sınavda sonuncu olan bölgeler adına" Ardahan'dan gelen dernek temsilcileriyle, yakalarına siyah kurdele takarak TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Öğüt, bu yılki ÖSS'de 794 bin 400 öğrencinin fen testinin kapağını açmadığını, 251 bin öğrencinin matematik sorusunu cevaplamadığını, 30 bin öğrencinin ise sıfır puan aldığını anımsattı. Öğüt, bunu, "AK Parti'nin ve Milli Eğitim Bakanlığının utanç tablosu" olarak nitelendirdi.

Doğu ve Güneydoğu'da çoğu okulun halen tezekle ısındığına işaret eden ve "Kaloriferle ısınan çocuk ile tezekle ısınan çocuk bir olur mu?" diye soran Öğüt, branş ve uzman öğretmen yerine, vekil öğretmen ataması yapılmasını eleştirdi.

Doğu ve Güneydoğunun kalkınması için eğitimin şart olduğunu dile getiren Öğüt, "Zenginin çocukları okuyor, fakirin çocuğu maalesef anarşist, terörist oluyor. Doğuda terörist yoktur. İnsanları cahil bırakarak, doğuda terörü devlet yaratıyor. İnsanlar eğitimli olsa, hiç kimse terörün ağına düşmez, terörist olmaz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber