Devletten paralarını alamadığını söyleyen avukatlar yağmur altında yürüdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2009 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Barosu üyesi bir grup avukat, müdafi-vekil görevlendirmeleri karşılığında ödenmesi gereken paraları alamadıklarını öne sürerek, protesto gösterisi düzenledi. İstanbul Barosu önünde toplanan yaklaşık 300 avukat yağmur altında Taksim'e kadar yürüdü. Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapan İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, CMUK yönetmeliğinde yapıllacak bir değişiklikle sorunun çözülebileceğini savundu.

İstanbul Barosu'na kayıtlı yaklaşık 300 avukat, devletten paralarını alamadıklarını gerekçe göstererek baro önünde toplandı. Cüppelerini giyen avukatlar yağmur altında Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. İstiklal Caddesi boyunca yürüyen avukatlar, "Direne direne kazanacağız, Savunma hakkımız engellenemez" şeklinde sloganlar attı. Yağmurun şiddetini arttırmasına rağmen yürüyüşlerini sürdüren avukatlar Taksim Atatürk Anıtı'na geldi.

Burada avukatlar adına bir açıklama yapan İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, herkesten bugünkü tabloyu görmesini istedi. "İşte savunma bu şartlar altında yapılıyor." diyen Aydın, avukatların 24 saat, gece gündüz, yağmur çamur demeden görevlerini yaptığını ifade etti. Aydın, "Avukatları sistemin bir angaryası olarak görmek, hem ücreti düşük gösterip hem ödememek ve de bunu vergi kıskaçı altında tutmak hiç kimsenin harcı değildir." şeklinde konuştu.

Avukatların sorununun parasal olmadığına dikkat çeken Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu avukata bakış açısıdır. Hiç kimse angarya olarlarak çalıştırılamaz. CMUK'daki sorun büyük bir sorun değildir. Yönetmelikte yapılacak bir değişiklikle bu sorunlar çözülebilir. Barolarak olarak bunun için gerekli her türlü desteği vermeye hazırız. Eylemlerimiz bundan sonra da hukuka uygun olarak devam edecektir."

Bir süre daha slogan atan avukatlar açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber