Çubukçu: Cinsiyetçi bakış açısı eğitimde de yer alıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2009 12:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "Kadınları geri planda kalmaya koşullandıran cinsiyetçi bakış açısı ve ön yargıların, her yerde olduğu gibi eğitimde de açık veya örtülü olarak bir şeklide yer alıyor." dedi.

Ders Kitaplarında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalıştayı, Başkent Öğretmenevi'nde başladı. Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kadınları geri planda kalmaya koşullandıran cinsiyetçi bakış açısı ve önyargıların, her yerde olduğu gibi eğitimde de açık veya örtülü olarak bir şekilde yer aldığını söyledi. Çubukçu, değerlendirme toplantısı ile bu konuda yapılması gerekenlerin ele alınacağını ve toplumsal bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını aktardı.

Türkiye'de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yasal düzenlemelerde önemli adımlar atıldığını söyleyen Çubukçu, pek çok konudaki ayrımcı düzenlemelerin kaldırıldığına dikkat çekti. Söz konusu yasal düzenlemelerin günlük hayata taşınması konusunda ciddi sorunlar yaşadıklarını ifade eden Çubukçu, "Çok ileri düzeyde yasal düzenlemeler olmasına rağmen, bu zihniyet dönüşümünü gerçekleştiremediğimiz için hakların çoğu kağıt üzerinde kaldı." diye konuştu.

Yasaların hayata yansımaları için aktif bir çok çalışma başlattıklarını dile getiren Çubukçu, bu çalışmaların meyvelerinin alınmaya başladığını aktardı. Çubukçu, kadına yönelik şiddetin doğallıktan çıkarak, kamusal bir sorun hale geldiğini aktardı. Bununla beraber, cinsiyetle ilgili bir çok ön yargının da aşılamadığını kaydeden Çubukçu, "Toplumda, okulda cinsiyetçi yaklaşımlarla yetişen kız ve erkek çocukların ne yazık ki bu yöndeki beklentilere cevap vermesi düşünülemez." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber