Milli eğitim hizmetlileri görevde yükselmek istiyor

Haber Giriş : 06 Ocak 2005 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki konuya ilişkin görüş alış verişi için Forum bölümü Yardımcı Hizmetliler Sınıfı kategorisini kullanabilirsiniz.

MİLLİ EĞİTİM ÇALIŞANLARI

Arkadaşlar, hepinizin ağzına sağlık, yüreğine sağlık.Görevde Yükselmeyle ilgili yazılarınızda durumumuzu çok güzel ifade etmişsiniz. Bizler de Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları olarak bu konudan çok muzdaribiz.

Bu genelge yayınlandığından bu zamana kadar (Görevde Yükselme Yönetmeliği) hep konunun takipçisi olduk. Hiç bırakmadık, bırakmayacağız.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Müdürlük ve kurumlarda çok sayıda arkadaşımız, (Üniversite ve Lise mezunu) bizler hasbel kader hizmetli olarak göreve başladık. Fakat daha sonraları bir üst eğitimlerimizi tamamlayarak kimimiz liseyi, kimimiz üniversiteyi bitirmiş, bunun akabinde de valilik oluru ile kurumlarımızda geçici memur olarak görevlendirildik ve görevlerimize devam ediyoruz.

Biz istiyoruz ki 2001 yılında çıkan bu Görevde Yükselme Yönetmeliği biz ve bizim durumumuzda olan arkadaşlarımızı da sevindirsin ve bizlerin de yüzünü güldürsün.

Görevde Yükselme semineri 2003 yılı ve 2004 yılı Hizmetiçi Eğitim Kitapçığında (iki yıl) yer almasına rağmen, bu zaman zarfında Hizmetiçi Eğitim Dairesi tarafından konuyla ilgili resmi bir yazı müdürlüklere ulaşmamıştır.Kitapçıkta toplam kurs saati dahi verilmiş olmasına rağmen ne yazık ki kursun tarihi bu güne kadar bir netlik kazanmamıştır.

Bizler 2001 yılında G.İ.H sınıfındaki arkadaşlarla birlikte ilk müracaatlarımızı yapmamıza rağmen müracaat edenlerden İl Sınav Değerlendirme Kurulu tarafından evrakları olumlu not alan G.İ.H sınıfındaki arkadaşlar Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenliği kadrosunu almışlardır.İl sınav Kurulu tarafından bizler de aynı zamanda bu hakkı aldık.Y.H.S'da geçici memur olarak çalışan ve bu durumda 10-15 yıldır hizmet eden ve hatta emekli olan hizmetli (Geçici memur) ve şoför kadrosunda çalışan arkadaşlarız.

Maalesef arkadaşların da yazılarında belirttiği gibi bu güne kadar olumlu ve olumsuz bir şekilde konuyla ilgili resmi bir yazı gelmemiştir.

Bizler istiyoruz ki diğer arkadaşlara verilen haklar; kazanılmış hak olarak bizlere de verilsin.

Bu konuda Sayın Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin ÇELİK'e bizlerin mağduriyetini önleyecek çalışmaları en kısa zamanda gündeme getirmesini tüm arkadaşlar adına saygıyla bekliyoruz.

Diğer illerimizde ki bizim durumumuzda olan arkadaşlarımızın da konuya hassasiyet göstermesini rica ediyoruz.Saygılar.04/01/2005

Yorum yazan: Mehmet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber