Eşine keyfi nöbet yazıldığı iddiasıyla AİHM'e gidecek

Haber Giriş : 07 Ocak 2005 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis memuru eşine keyfi nöbet yazıldığı iddiasıyla önce İl İnsan Hakları Kurulu'na başvuran daha sonra da Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açan Trabzon'da görevli polis memuru Ömer Ünsal'ın eşi Seda Ünsal, açtığı dava "hak ve menfaatlerin ihlal edilmediği" yönünde sonuçlanınca konuyu Avrupa insan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıdı.

Edinilen bilgiye göre, Ünsal, Bölge İdare Mahkemesi'nden haklarının ihlal edildiğini, bu nedenle psikolojilerinin bozulduğunu iddia ederek, kendisi ve 6 yaşındaki oğlu için 30'ar bin YTL (30'ar milyar lira) olmak üzere toplam 60 bin YTL (60 milyar lira) manevi tazminat talebinde bulundu. Mahkeme, 'hak ve menfaatlerin ihlal edilmediği' yönünde sonuçlandı. Mahkemeden istedikleri sonucu alamayan Ünsal, yargılamanın tekrar yapılması yönünde mahkemeye müracaat etti ancak olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine evrakların bulunduğu dosyayı AİHM'e gönderdi.

Seda Ünsal, eşi Ömer Ünsal'ın 23 Şubat 2004'de astım bronşit nedeniyle 5 gün istirahat aldığını, istirahat dönüşü eşine sürekli gece nöbeti yazıldığını iddia etmiş, bu durumun kendilerinin psikolojilerinin bozulduğunu belirtmişti. Bunun üzerine 'keyfiliğe ve baskıya dayalı hak ihlali' gerekçesiyle Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na müracaat eden Ünsal'ın şikayeti Trabzon İl İnsan Hakları Kurulu'na havale edilmiş, kurul yaptığı incelemede, Ömer Ünsal'ın keyfi uygulamalarla mevzuata aykırı çalıştırıldığına dair rapor düzenlemişti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber