Havalar ısınacak - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Temmuz 2009 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre, Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Kastamonu, Amasya, Tokat, Kars, Ardahan ve Erzincan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin güney ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimler ile Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette; yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Kastamonu, Amasya, Tokat, Kars, Ardahan ve Erzincan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (lokal dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, yıldırım, ani sel, su baskını ve heyelan vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, doğusu çok bulutlu, öğle saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu ile iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, K.Maraş, Osmaniye ve Hatay) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey ve doğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Çankırı, Yozgat, Sivas ve Kayseri çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Zonguldak, Bartın, Sinop ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla kuzey ve batısı parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyi (Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber