Üniversiteyi kazanamayan kızların 4 seçeneği var

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Temmuz 2009 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÜNİVERSİTEYİ kazanamayan kızların önünde, biri evlenme olmak üzere 4 seçenek var.

OLAY NE?

Üniversiteyi kazanamayan kızlar, 18 yaşını doldurduklarında, anne veya babasının sigortası üzerinden sağlık hizmeti alamayacaklar.

Genel Sağlık Sigortası'nın, 1 Ekim 2008'de yürürlüğe girmesiyle birlikte, kız çocuklarının anne veya babasının sigortası üzerinden sağlık hizmeti alabilmesine bir sınırlama getirildi.

Kız çocukları 18, lisede okuyanlar 20, üniversitedekiler 25 yaşını dolduruncaya kadar anne veya babasının sağlık hizmetinden yararlanabilecekler. Buna göre, bu yıl üniversiteyi kazamayan ve 18 yaşını dolduran bir kız öğrenci, söz konusu hizmetten yararlanamayacak.

DÖRT SEÇENEK NE?

Üniversiteyi kazanamayan, 18 yaşını doldurmuş kız çocuklarının, sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için, 4 seçenekleri var.

1. İş bulup sigortalı olarak çalışmak.

2. Sigortalı birisiyle evlenmek: İş bulamıyorsa, eş bulup evlenecek. Bu durumda, eşi üzerinden sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.

3. Primi kendisi ödemek: Bu durumda, bankaya her ay prim yatırılması gerekiyor.

4. Yoksulluğunu kanıtlayıp, primi devlete ödetmek: İşsiz ve ailede kişi başına aylık gelirin 231 TL'den az olması durumunda, ?yeşil kart? alınacak ve primi devlet üstlenecek.

Kızlar; gördüğünüz gibi, üniversiteyi kazanamayınca bundan sadece eğitim hayatınız değil, sosyal güvenliğiniz de etkileniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber