Yolsuzluk: Askerin kıyafetinden bile çalınmış

Haber Giriş : 07 Ocak 2005 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askerin kıyafetinden bile çalındığını gören Genelkurmay, yolsuzlukla topyekün mücadele başlattı. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve ekibi, yolsuzlukla mücadele timi kurdu...

DENİZ Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral İlhami Erdil'in eşi ve kızıyla birlikte Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde yargılanmasının ardından gözler Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yolsuzluklara çevrildi. Bunun üzerine harekete geçen TSK'da, yolsuzlukla mücadele konsepti oluşturuldu. Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı, Askeri Ceza Kanunu değişiklik tasarısına ilişkin görüşlerini tamamladı. Genelkurmay Başkanlığı, TSK'dan emekli olan veya istifa edenlerin hizmet sırasında işledikleri suçlardan dolayı askeri mahkemelerde yargılanmaları yönünde görüş bildirdi. Yapılacak değişiklikle askeri yargının gücünün artacağı, TSK'nın yolsuzluklarla mücadele verdiğinin de gözler önüne serileceği kaydedildi.

TSK kapalı kutu olmaktan çıkıyor

Yolsuzluk dosyalarının birtakım transformasyonlara neden olacağına dikkat çeken askeri çevreler, TSK'nın yıpranmayı da göze alarak bazı soruşturmalara onay verdiğini hatırlattılar. Yetkililer, ?TSK, emekli Oramiral İlhami Erdil'in ve müteahhit Ali Osman Özmen'in yargılandığı davalardan dolayı yıprandı. Ama çok da iyi kazançlar elde etti. Yolsuzluklarla mücadele konsepti oluşturuldu' görüşünü dile getirdiler. Kapalı kutu olan TSK'nın yolsuzlukla mücadelede örnek olacağını belirten yetkililer, ?Askerin kıyafetiyle bile oynamışlar. Bunun üzerine yolsuzlukla mücadelede ciddi bir kararlılık çıktı' diye konuştu.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber