SSK'da 10 yıl sigortasız çalıştı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 20 Temmuz 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sigortasız işçi çalıştıranlara ceza yağdıran SSK, kendi söküğünü dikemedi Kurum 10 yıl boyunca çaycılık yapan işçisinin primini sadece 10 ay ödedi

Böylesi ancak Türkiye'de olur. Adana'da 1999 ve 2009 yılları arasında SSK Adana Bölge Müdürlüğü'nde çaycı olarak çalışan bir işçinin sigortasının sadece 10 ay 21 gün yattığı ortaya çıktı. Gençlik yıllarında SSK Spor Kulübü'nde futbol oynayan 30 yaşındaki Murat Gedek, bir süre sonra SSK Bölge Müdürlüğü'nde çaycı olarak işe girdi. 'Devlet kapısı'nda iş bulduğu için çok sevinen Gedek, 10 yıl görevini sürdürdü. Ancak Gedek, firmaları sigortasız işçi çalıştırması konusunda uyaran bir kurumda sigortasız olarak çalıştırıldı. 1999 yılında SSK Bölge Müdürlüğü'nde çaycı olarak işe giren Gedek'in sigortası tam 2 yıl sonra yapıldı. Bir ay sonra işten çıkarıldı. Ancak genç adam hala kurumda çalışıyordu. SSK, Murat Gedek'i 10 yılda sadece 10 ay 21 gün sigortalı olarak gösterdi. Bunun dışında kurum SGK olana kadar Gedek'e sigorta yaptırılmadı. SSK, SGK olduktan sonra İl Müdürlüğü, SSK Spor Kulübü'nü feshetti. Çay ocağını da ihale usulü bir firmaya verdi. Gelen firma ise çaycıyı, 1 Ocak 2009'dan 15 Haziran 2009'a kadar sigortalı olarak gösterdi. Daha sonra firma, Gedek'in hem sigortasına iptal etti hem de 1 Temmuz 2009 tarihinde işten çıkardı.

BOŞA GİDEN 10 YIL

Gedek şimdi SSK'da sigortasız çalıştığı 10 yılın bedelini alabilmek için hukuk mücadelesi başlattı. İş Mahkemesi'ne iş haklarının geri verilmesi için SSK'ya dava açan Murat Gedek, "SSK'da çaycı olarak girdiğimde devlet memuru oldum diye sevinmiştim. Benim durumum bu ülke için utanç tablosudur" diye konuştu.

MAHKEME EN DOĞAL HAKKI

SGK İl Müdürü Muhammet Gerçek ise SSK'nın SGK olduktan sonra Murat Gedek'in tüm sigorta primlerinin yatırıldığını söyledi. Müdür Gerçek, Gedek'in kendilerini mahkemeye vermesinin en doğal hakkı olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber