'Rüşvet' esprisini RTÜK'e şikayet ettiler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2009 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bir televizyon kanalında yayımlanan "Haneler" isimli programda, tapu personelinin "üçkağıtçı", "paragöz", "dolandırıcı" ve "rüşvetçi" kişiler olarak gösterildiği gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) şikayet başvurusu yaptı.

Türk İmar-Sen, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne gönderdiği yazıda, "Haneler" isimli programda, tapu ve kadastro ile ilgili bir skeç yayımlandığı ve skeçte, "tapu müdürlüklerinde çalışan memurların rüşvet olayının işlendiği" belirtildi.

Sendikanın girişimi üzerine, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliğince RTÜK'e başvuruda bulunuldu.

RTÜK'e gönderilen yazıda, "idare çalışanlarının 'tapu işlemleri kapsamında maddi menfaat temin ettikleri yönündeki yayının haksız ve mesnetsiz olduğu, gerçeklerle ilgisinin bulunmadığı" belirtildi.

Programda, yayın ilkelerine aykırı olarak "kurum çalışanlarının manevi şahsiyetine eleştiri sınırlarının ötesinde saldırıda bulunulduğu, masumiyet karinesinin açıkça ihlal edildiği ve insan onuruna ve temel insan haklarına saygılı olunmadığı için kurum tüzel kişiliğinin rencide edildiği ve gerçeğe aykırı yayın yapıldığı" savunuldu.

Yazıda, RTÜK'ten, "kuruma yönelik programda yer alan bilgilerin, diyalogların ve tiplemelerin tamamen gerçek dışı ve maksatlı olması sebebiyle" programı yayınlayan televizyon kanalı hakkında işlem yapılması talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber