Maliye Bakanı Kemal Unakıtan: İşçiye sıfır zamdan geri adım yok

Haber Giriş : 27 Haziran 2003 23:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan: İşçiye sıfır zamdan geri adım yok

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Zorlu Grubu`nun 50. yıl resepsiyonunda, işçilere sıfır zam önerisiyle ilgili olarak, ``geri adım yok. Bu bizim Türkiyemiz`in meselesi. Burada taviz vermemiz lazım`` dedi.

Gazetecilerin, ``işçiler için sıfır zam önerisiyle ilgili geri adım atmayacak mısınız?`` şeklindeki soruları üzerine Unakıtan, konunun Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında yürütüldüğünü, ondan daha iyi bilgiler alınabileceğini söyledi. Unakıtan, ``geri adım yok. Bu bizim Türkiyemiz`in meselesi. Burada taviz vermememiz lazım. Türk milletinin refahı için bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Bunu yaparsak ileriki günlerde daha rahat ederiz`` dedi.

Gazetecilerin, ``işçiler meydanlara ineceklerini söylüyorlar`` sözleri üzerine, Unakıtan, ``meydanlar boş`` dedi. Kemal Unakıtan, yaptıkları şeyleri tek başına yapmadıklarını, bunun hükümetin bir politikası olduğunu ve bu konudaki en büyük destekçilerinin de Başbakan Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Bilkent Otel'deki kutlamalara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Devlet Bakanı Ali Babacan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, çok sayıda işadamı, bürokrat ve büyükelçi katıldı.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber