Yosunlu termal su, vücudu toksin ve zararlı bakterilerden temizliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2009 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yosunlu termal su tedavisinin, insan vücudundaki toksin ve zararlı bakterileri temizlediği belirtildi. Termal su ile doğal yosun tedavisi aynı anda uygulandığında, yosun metabolizmayı düzenleyerek vücuttaki toksinleri ve zararlı bakterileri atmaya yardımcı oluyor ve dokuları gençleştiriyor.

Tedavi sayesinde vücuttaki siğil hücreleri yok oluyor ve deri hücreleri yenileniyor. Sıcak yosunlu suyun, terleterek zayıflatma özelliği yanı sıra kolestrol, lipit, trigilserit gibi yağ yapıcı maddelerin de parçalayıcı etkisi bulunuyor.

Yurt dışında birçok enstitüde kullanılan yosun tedavisi, Kütahya'nın Emet ilçesindeki Emet Termal Otel'de de sunuluyor. Kütahya ilinin ilk ve tek 5 yıldızlı oteli olan Emet Termal Otel'in havuzunda insanların ayağının altından kaynayan yosunlu doğal su, tamamen doğal haliyle, katkısız 39 derece sıcaklığıyla yosun havuzunda yeryüzüne çıkarak şifa oluyor.

Kaplıca suyunun özelliğinin, içerdiği minerallerden kaynaklandığını bildiren Emet Termal Otel Akupunktur ve Sağlık Uzmanı Dr. Hakan Eraltan, yosunlu termal suyun vücudu zaralı toksin ve bakterilerden temizlediğini söyledi. Emet Termal Otel'in havuzunda yosunla termal tedavi hizmeti sunduklarını dile getiren Dr. Eraltan, Emet Termal Otel'i diğer termal otellerden ayıran özelliğin havuzundan doğal yosunun çıkması olduğunu söyledi.

Havuzun tabanının tamamen doğal olduğunu ve suyun çakıl görünümlü tabandan direk olarak çıktığını aktaran Eraltan, "Rahatsızlığı olan konuklarımız hiç değişime ve karışıma uğramamış, 39 derece çıkan su ile direk temas ediyorlar. 24 saatte yosun üreten doğal yosun havuzları Türkiye'nin hiç yerinde bulamazsınız. Burada kaplıca suyunun bekletilmemesi ve karışama uğramaması çok önemli. Eğer suyu işleme tabi tutarsanız kaplıca suyu olma özelliğini kaybeder. O yüzden burada organik termal özelliği bizim için çok önemli." dedi.

Yosunlu termal su tedavisinin cilt hastalıkları, içme kürleri ile mide ülseri, gastrite iyi geldiğini aktaran Eraltan, özellikle kalsiyum ve magnezyum oranı çok yüksek olduğu için kemik erimesine iyi geldiğini kaydetti. Eraltan, yosunlu suyun damar yapısını güçlendirdiği için yüksek tansiyon ve yüksek kolestrol gibi kalp damar hastalıklarına çok ciddi anlamda iyi geldiğini belirtti. Suda virüs ve antibakteriyal özellik olduğu için vücudun herhangi bir yerinde çıkan siğilleri çok hızlı bir şekilde tedavi ettiğini ifade eden Dr. Eraltan, her türlü rahatsızlığı olanları yosunlu termal su ile tedavi olmaları tavsiyesinde bulunuyor.

Emet Termal Otel sahibi İsmail Özcan ise otelin 10 Temmuz 2008'de hizmete açıldığını ve bir yıllık zaman zarfından 23 bin misafiri otelde konuk ettiklerini söyledi. Emet Termal Otel'i diğer termal otellerden ayıran özelliğin, yosunlu termal su ile hizmet vermeleri ve otelin odalarına kadar termal su vermeleri olduğunu dile getiren Özcan, "Suyumuz 37 ile 42 derece sıcaklıkta çıkıyor. Türkiye'de hiçbir yerde olmayan yosun havuzumuz mevcut. Yosunlu havuzumuz şifa dağıtıyor. Türkiye'nin dört bir yanından yosunlu havuzda şifa bulmak için binlerce insan geliyor. 97 bin metrekare alan üzerine kurulmuş çam ormanlarıyla kaplı müthiş bir tesisimiz var. İnsanlar tam anlamıyla tatillerini yaparken sağlıklarına kavuşuyorlar. Sağlıkla hayata kavuşmak için her şey mevcut. Çevre alanının geniş olması insanların burada rahat ve huzurlu bir tatil yapmalarına imkan veriyor. Burası bir sağlık tesisi. Sağlık tesisi olduğu için bu duyarlılıkla hareket ediyoruz." diye konuştu.

Engelli vatandaşlara yönelik bir Avrupa Birliği (AB) projelerinin de olduğunu aktaran Özcan, Avrupa'dan gelen engelli misafirlere de önümüzdeki günlerde hizmet sunacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber