İlköğretim öğrencilerine de internet ödevi

Haber Giriş : 07 Ocak 2005 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite ve lise öğrencilerinin ardından, ilköğretim öğrencileri de derslerinde interneti kullamaya başladı. Bursa'daki devlet okullarından bazılarında, ilköğretim öğretmenleri, öğrencilerine internet üzerinden araştırmaya dayanan ev ödevi veriyor.

Özellikle branş öğretmenlerinin verdiği araştırmalar, öğrencilere küçük yaştan itibaren teknolojinin faydalı yönlerini kullanma ve araştırmacılık şuuru kazandırıyor. İlköğretim öğrencilerine internetten ev ve araştırma ödevi verilmesi, internet kafelere oyun ve sörf dışında da bir misyon yükledi. İnternet kafe işletmecileri her gün çok sayıda öğrencinin dersleri için internetten faydalandıklarını aktardılar. Bazı sitelerde hazır ödevlerin bulunduğunu bildiren kafe sahipleri, öğretmenleri çocukları araştırmaya ve yeni bilgiler derlemeye sürükleyici konular vermeleri konusunda ikaz ettiler. Aksi halde çocukların hazırcılığa alışma tehlikesinin göz ardı edilmemesine dikkat çektiler.

Bu arada evlerinde bilgisayar olmayan bazı veliler ise, devamlı internet ödevi veren öğretmenlere serzenişte bulunarak, internet kafelere para yetiştiremediklerini açıkladılar.

Veliler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara bağlattığı hızlı internet ve bilgisayar laboratuarlarının gerçek anlamda öğrencilerin kullanımına açılmasını, hatta mesai saatleri dışında da bir hizmetlinin nezaretinde bilgisayar laboratuarlarının açık tutulmasını istediler.

Bu arada ilköğretim okulu öğrencisi Oktay Özdemir, öğretmeninin internetten verdiği ödevi yapmak için internet kafeye gelerek, başkaları oyun oynarken arkadaşlarına ders çalışarak örnek oldu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber