Devamsızlıkları düzenleyen müdür ve yardımcısı görevlerinden alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2009 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da bir lisenin müdürü ve müdür baş yardımcısının, 2007 yılında üniversiteyi kazanan 26 öğrencinin devamsızlık kayıtlarını düzelttikleri gerekçesiyle görevden alındıkları iddia edildi.

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Türk Eğitim-Sen üyeleri ve bazı velilerle birlikte yaptığı açıklamada, Gazi Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cafer Genç ve Müdür Baş Yardımcısı Can Can'ın 2007 yılında 26 son sınıf öğrencisinin birkaç günlük devamsızlıklarını düzelttikleri iddiasıyla 3 kez muhakkik incelemesinden geçtiğini, ancak bir suç unsuruna rastlanmadığını söyledi.

Soruşturma sonucunda iki idarecinin disiplin kuruluna sevk edildiğine ve ceza aldıklarına değinen Türkoğlu, Genç ve Can'ın idarecilik görevlerine dün itibarıyla son verildiğini ifade etti.

Türkoğlu, 28 yıllık meslek hayatının 21 yılını idarecilikle ve son 15 yılını lisede müdür olarak geçiren Genç'in dosyasının takdir ve teşekkürlerle dolu olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

''Sadece eğitimcilik yönü yok. Aynı zamanda Bursa Aydınlar Ocağı başkanı. Eğitim camiası, veliler ve öğrenciler tarafından çok sevilen bir idareci. Soruşturmaya neden olan 26 öğrenci nerede? Hepsi birer üniversite öğrencisi olarak eğitimlerini sürdürüyor. Bu çocukların eğitime kazandırılması takdir edilmesi gerekmiyor mu? Başarılı bir idareci bu kadar kolay harcanmamalıdır.''

Lisenin Okul Aile Birliği Başkanı Kadriye Karagöz ise müdür ve yardımcısı hakkındaki uygulamayı gereksiz ve haksız bulduklarını belirterek, ''Bu idareciler, okulumuzu gayet iyi idare ettiler. Bizler ve öğrencilerimiz bu haksız uygulamanın son bulmasını istiyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber