Kamu çalışanlarına yurt dışı burs fırsatı!

Haber Giriş : 07 Ocak 2005 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) katılım amacıyla yürüttüğü uyum çalışmalarında rol oynayan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personele, İngiltere'de 3 ay lisansüstü çalışma yapabilmeleri için burs verilecek.

British Council ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından ortaklaşa olarak yürütülmekte olan Chevening Burs programı başvurularının açıldığı bildirildi. Başvuruların en geç 28 Ocak 2005 tarihine kadar, 'Karum İş Merkezi İran Caddesi 21 No 437 Kavaklıdere' adresinde bulunan British Council Ankara Ofisi'ne şahsen yapılması veya kuryeyle teslim edilmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Chevening Burs Programı hakkında istekliler, "www.britishcouncil.org.tr" adresinden gerekli bilgileri alabilecekler. Adaylardan ayrıca başvuru formuyla birlikte 2 akademik, 1 profesyonel olmak üzere 3 adet referans mektubu, üniversite not dökümü ve diplomalarını başvuru sırasında teslim etmeleri isteniyor.

Burs programından faydalanacak ideal adayların, kamu kurum ve kuruluşlarında AB konularında 10 yıla kadar iş deneyimine sahip olmaları, mezuniyet notunun 3.00-4.00 veya 70-100 arasında olması ve mükemmel derecede İngilizce bilmeleri gerekiyor. Başvuru formunda adayın çalışma yapacağı konu ve eğitimin süresi belirtilecek. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 10 başarılı adaya, uygun kurslar belirlendikten sonra tam burs (eğitim ve yaşama giderleri) sağlanacak.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber