Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yolsuzluk iddiası

Haber Giriş : 07 Ocak 2005 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur'un, Bingöl Öğretmenevi Müdürlüğü demirbaşındaki eşyaları evinde kullandığı ileri sürüldü. Yerel bir gazete tarafından ortaya atılan iddialara cevap veren Oğur, "Çamur at izi kalsın mantığıyla ortaya atılmış mesnetsiz ve ispatsız iftiradır" dedi.

Günlük yayınlanan yerel Bingölün Sesi Gazetesi'nde "Milli eğitimde sular durulmuyor" başlığıyla ortaya atılan iddialar da Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur'un, resmi araçla çocuklarını okula götürdüğü, Bingöl Öğretmenevi'ndeki eşyaları lojmanında kullandığı, sanat okulunda özel eşya yaptırdığı ileri sürülüyor. Gazetenin öğrenci velilerine dayandırdığı iddialar şöyle:

"Çocuklarımızın sorunlarını gözardı eden Milli Eğitim Müdürü'nün kamuya ait araç gereçleri kendi şahsı için kullandığı, çocuklarını müdürlüğe ait araçla okula gönderdiği, Bingöl Öğretmenevi'ndeki bazı eşyaları kendi tasarrufunda evine götürdüğü ve sanat okulunda özel eşya yaptırdığı iddiaları biz öğrenci velilerinin kulağına kadar gelmiştir."

Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur, yerel gazetedeki haberde yer alan iddialara cevap verdi. Ortaya atılanları 'İftira' olarak değerlendiren Oğur, gazeteyi mahkemeye vereceğini açıkladı. Çocuklarının özel servis aracıyla okula gönderdiğini söyleyen Oğur, Milli Eğitim Müdürlüğü lojmanında kullanılan eşyaların da demirbaş olduğunu bildirdi. Oğur, "Geçici görevle 9 Ocak 2004 tarihine Bingöl İl Milli Eğitim görevine atandım. Geçici görevle geldiğim için uzun süre evimi getirmedim. Evimi ve çocuklarımı iki ay önce Bingöl'e getirdim. Henüz tam olarak yerleşmedi. Daha önce Milli Eğitim Müdürlüğü lojmanında bulunan demirbaş eşyaları kullandım. Bunlar aleni ve açık demirbaşlardır. Bunun gizlenecek bir tarafı yoktur. Çocuklarımı resmi araçla okula gönderdiğim yazılıyor. Tamamen yalandır. Çocuklarım özel servis aracıyla okula gidiyor. Bunlar sudan bahanelerdir. İspatsız ve mesnetsiz suçlamalardır. Şevkimizi kırmaya çalışıyorlar. Buna müsaade etmeyeceğim. Kişilik haklarıma saldırı yapılmıştır. 'Çamur at tutmazsa izi kalır' mantığıyla asılsız ve ispatsız iddiaları ortaya atanları mahkemeye vereceğim" dedi.

Bu arada, Bingöl'ün Sesi Gazetesi'nde ortaya atılan iddiaların yayınlanmasından sonra Milli Eğitim Müdürlüğü lojmanında kullanılan eşyaların bir kamyonete yüklenerek Bingöl Öğretmenevi'ne geri gönderildiği iddia edildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber