Doktorlar tayin istedi, vatandaşlar tayinin durdurulması kampanyası başlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2009 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, 4 doktorun tayininin çıkmasına tepki gösteren vatandaşlar, ilçenin 5 ayrı noktasında imza kampanyası başlattı.

Düziçililer, Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Mehmet Demirci, Uz. Dr. Abdul Rezzak Bakar, Op. Dr . Arzu Aydın Çalışkan ve Dr. Mehmet Başyiğit'in tayinlerinin durdurulması için başlatılan kampanyada, kısa sürede yüzlerce imza topladı.

İmzaya katılan vatandaşlar, "Yararlı, yaptıkları işi iyi bilen ve sevdiğimiz bu doktorlarımızın tayin edilmesini istemiyoruz. Zaten doktor sayısı yetersiz, bu doktorlar da gittiğinde hastalarımızı kime emanet edeceğiz." dediler

Düziçi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fikri Ordu, normal tayin döneminde, isteyen doktorların atamasının yapıldığını, bu seçimin doktorlara ait olduğunu söyledi. Ordu; "Biz elbette bu doktorlarımızın kalmasını canı gönülden isteriz ama tercih onlarındır" dedi.

Tayinini isteyen doktorlardan Uz. Dr. Abdul Rezzak Bakar ise çalışma koşullarının çok yetersiz olduğunu, bu konudaki çözüm arayışlarının sonuçsuz kalması üzerine tayinini istemek zorunda kaldığını söyledi. Ayrıca. eşinin ailesinin Adana'da olmasının da tayinini istemede etkili olduğunu söyleyen Bakar; "İki yıldan beri sıkıntılarımız çözülmedi. Ben de kalmayı çok isterdim ama artık çok geç." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber