Üniversite hocalarının maaşlarını zimmetine geçiren mutemet ve yardımcılarına soruşturma

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2009 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde görev yapan 1 mutemet ve 3 yardımcı personel hakkında, akademisyenlerin maaşlarından haksız kesinti yaparak zimmetlerine para geçirdikleri iddiası ile soruşturma başlatıldı.

Üniversite yönetimi, olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Tıp Fakültesi Dekanı Ahmet Özkağnıcı, "Yolsuzlukların üzerine sonuna kadar gideceğiz." dedi.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, dekanlığın tahakkuk biriminde görev yapan 1 mutemet 3 de geçici işçinin düzenlediği maaş evraklarının şüphe üzerine incelemeye alındığını bildirdi.

İnceleme sonunda evraklar üzerinde bir takım yanlış işlemler yapılarak öğretim üyelerinin maaşlarının banka şubesine eksik gösterildiği tespit edildi. Dekanlık, zimmet iddiası ile şahıslar hakkında soruşturma başlattı. Evrakların tamamının ayrıntılı şekilde incelemeye tabi tutulduğu bildirilirken rektörlük de olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Dekan Özkağnıcı, yolsuzluk ve usulsüzlüklere müsaade edilemeyeceğini ifade ederek, "Şüphe üzerine yaptığımız incelemeler sonunda hukuka uygun olmayan bir takım işlemler yapıldığını tespit ettik. Geçici işçi konumunda olan 3 kişinin işine son verirken, kadrolu olan diğer personeli ise hemen açığa aldık. Konuyla ilgili idari incelemeyi sürdürüyoruz. Savcılığa da gerekli müracaatları yaptık. Üniversite yönetimi olarak yolsuzluğa bugüne kadar asla taviz vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz. Şeffaf yönetim anlayışı doğrultusunda yolsuzlukların üzerine sonuna kadar gideceğiz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber