Ak Parti'de 2 yeni başkanvekili

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Temmuz 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir haftalık tatil için Antalya'ya giden Erdoğan, Meclis Başkanı ve grup yönetimi için milletvekillerinden gelen değerlendirmeleri inceleyip karar verecek

HASAN ÖYMEZ, ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura ve TBMM Başkanlık seçimi öncesinde bir haftalık tatile çıktı. Erdoğan, önceki akşam AK Parti'de milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantısının ardından Antalya'ya gitti. Erdoğan, 1 Ağustos'ta başlayacak Yüksek Askeri Şura toplantılarına başkanlık etmek için Ankara'ya dönecek. Erdoğan, 3 Ağustos günü de milletvekilleriyle yeni bir toplantı yaparak, AK Parti'nin Meclis Başkan adayını açıklayacak. Erdoğan, milletvekillerinin not kağıtlarına yazdıkları isimleri tek tek inceleyerek, temayüle göre TBMM Başkanlığı, TBMM Başkanvekillikleri ve Grup Başkanvekilliklerine getirilecek isimler konusunda karar verecek. Erdoğan, TBMM Başkanlığı için milletvekillerinden 3 isim, TBMM Başkanvekilliği için 4'er isim istedi.

2 YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ

Erdoğan'ın 5 grup başkanvekilliği için biri bayan biri de genç milletvekili olmak üzere sadece 2 isim istemesi, mevcut Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş ve Nurettin Canikli'nin görevlerine yeni dönemde de devam edeceği yönündeki bilgileri doğruluyor. Bu arada kadın grup başkanvekilliği için Ayşenur Bahçekapılı'nın ismi öne çıkarken, ?genç ve hukukçu milletvekili? olarak da Samsun Milletvekili Suat Kılıç ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ismi üzerinde duruluyor. 3 Ağustos'ta yapılacak Grup Toplantısı'nda AK Parti'nin TBMM Başkan adayı ve 2 TBMM Başkanvekili adayı açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber