İlahiyatçı subaylara 1400 TLmaaş verilecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Temmuz 2009 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlahiyatçı öğretmenler 'komando' eğitimi görecek

CEYDA KARAASLAN

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı doğrultusunda askeri liselerde ders vermek üzere alınacak İlahiyat Fakültesi mezunu öğretmen adayları yazılı ve sözlü sınavları geçtikten sonra askeri kampa alınacak. İzmir'de konuşlandırılan kampta "Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi" verilecek. 6 ay sürecek eğitim programında İlahiyat mezunu müstakbel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine fiziki kabiliyet kazandırılacak. Günde 50 şınavın çekileceği kurs sonunda, ilahiyat fakültesi mezunu öğretmenlerin 2 dakika içinde 40 şınav ve 35 mekik çekebilecek duruma gelmeleri gerekiyor.

5 KM KOŞACAKLAR

Sözleşmeli subay olacak ilahiyat fakültesi mezunu öğretmenlere 15 ay süren askerlik eğitimini sıkıştırılarak 6 ayda verilecek. Sabah saat 06.00'da başlayacak eğitimler boyunca verilecek yemekler 5 bin kaloriyi geçmeyecek. İlahiyatçılar, gün boyu 27 km koşu yapacak, engelli parkurlardan atlayacak, atış eğitimi yapacak. İlahiyatçıların, öğretmen subay olabilmesi için kurs sonunda kazanması gereken fiziki kabiliyetlerin şunlar olması gerekiyor: n5 kilometreyi en fazla 16 dakikada koşmak.

5 metre uzunluğundaki halatlara kol gücüyle tırmanabilmek.

Piyade silahlarıyla 300 metreden hedefi vurabilmek.

Dikenli teller ve çukurlarla çevrili 600 metre genişliğindeki bölgeyi en fazla 4.5 dakika içinde geçebilmek.

Helikopterlerden atlayabilmek.

1400 TL MAAŞ

Din öğretmenleri, eğitim sırasında 1400 TL maaş alacak. Eğitim bittikten sonra da teğmenlerin aldığı oranda aylığa bağlanacaklar. İlahiyatçı subaylar, TSK'nın askeri lojman ve sosyal tesislerinden, OYAK'ın borç verme, konut kredisi kullanma gibi imkanlarından ve TSK'nın sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber