SSK hastanesi açılmadan tadilata alındı

Haber Giriş : 08 Ocak 2005 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adapazarı'nda yapılan yeni SSK hastanesi binası daha hizmete girmeden adı birçok skandalla birlikte anılmaya başladı. İnsana ?bu kadarı da olamaz' dedirtecek olaylar dizisi daha binanın projelendirilmesi aşamasında ortaya çıktı.

Bina, inşaatı bittikten hemen sonra açılışı yapılmadan ?tıbbî cihazlar sığmıyor' gerekçesiyle tadilata alındı. Hastane yolunun arazisi Orman Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetinde olduğu için vatandaşların gelip gideceği yol bir türlü tamamlanamıyor. Binanın yüksek gerilim hattının hemen yanına yapılmış olmasının hastanede kullanılan elektronik cihazlara za-rar vereceği iddiası ise inşaat alanının hangi kriterlere göre tespit edildiği sorusunu gündeme getiriyor. Adapazarı SSK Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hüseyin Can, hatalar zinciri- ni kabul etmekle birlikte abartma taraftarı değil.

Can, ?100 metrekare bir eve geçerken bi- le sıkıntılar yaşanır. Hastanede tıbbî cihazla-rın montajıyla ilgili ufak tefek tadilata ihti- yaç duyulmaktadır.? diyor.

Bir türlü açılamayan hastanenin hikayesi 1999 depremine kadar gidiyor. Depremde mevcut hastanenin hasarlı hale gelmesiyle Avrupa Yatırım Bankası'ndan sağlanan krediyle yapılan yeni Adapazarı SSK Hastanesi sigortalıların umudu oldu. 5 yıldızlı otel konforunda olacağı ifade edilen hastanenin bir türlü açılamaması nedeni ile ihtiyaçlar eski hastanede kat alınarak yetersiz şartlarda giderilmeye çalışıldı. Şimdi ise inşaatı bitirilen yeni hastanenin bazı duvar ve kapıları sökülerek tıbbi cihazlar yerleştirilmeye çalışılıyor. Hastanenin koridorlarında koliler içerisinde onlarca tıbbi cihaz yerleştirilmeyi bekliyor. Başhekim Opr. Dr. Hüseyin Can, bu tür sıkıntıların yaşanmaması için iki ihalenin aynı anda yapılması gerektiğini belirterek, ?Krediyle yapılan bir hastane. Her adımı tek tek sorgulandığı için sıkıntılar oluştu. Gecikmenin bir başka sebebi masa, sandalye gibi eşyaların ihalesinde yaşanan gecikme.? dedi. Hastanenin 40 metre yakınından geçen yüksek gerilim hattı hakkında da bilgi veren Can, konuyu gerekli makamlara ilettiklerini kaydetti.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Çerezci, yüksek gerilim hatlarının cihazları etkileyeceği kanaatinde. 45 dönüm arazi üzerine kurulu ve 250 yatak kapasiteli Adapazarı SSK Hastanesi yaklaşık 30 trilyon liraya mal oldu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber