Avea'nın 3G alanında hayata geçireceği hizmetler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2009 13:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, ''Avea son 2,5 yılda diğer yakın operatörle olan yüzde 70 gibi bir dramatik farkı kapatarak şu anda ikinciliğe ortak olmuş durumda'' dedi.

Akdemir, Avea'nın 3G alanında hayata geçireceği hizmetlerin tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, yaklaşık 1 ay önce Avea'ya genel müdür olarak göreve başladığını, bunun kendisi için eski baba ocağına geri dönüş gibi adlandırılabileceğini, daha önce telekom sektörüne ve Türk Telekom ailesine önemli hizmetlerde bulunduğunu anlattı.

Akdemir, Avea'nın kurulduğu 2004'ten bu yana 12,4 milyon müşteri kitlesine ulaştığını belirtti.

Geçen yılın sonunda numara taşınabilirliğinin başladığını anımsatan Akdemir, Avea'nın numara taşınabilirliğinde 617 bin net abone ile en çok kazanan operatör olduğunu, abone başına yapılan konuşmalar itibariyle bakıldığında Avea'nın, Türkiye'nin en çok konuşturan operatörü olma iddiasını sürdürdüğünü kaydetti.

Katma değerli hizmetlerinin toplam gelir içerisindeki payının yaklaşık yüzde 17 olduğunu ve bunun sektör ortalamasının oldukça üzerinde bulunduğunu belirten Akdemir, geçmiş dönemde Avea'nın tüketici lehine yapmış olduğu cazip paketler ve tarifelerin cazipliğin ötesinde pazarın dinamiklerini değiştirdiğine inandıklarını ifade etti.

Son 3 yılda GSM pazarının toplamda yüzde 7 oranında büyürken Avea'nın yaklaşık bunun üç katı daha hızlı büyüyerek 30 Mart 2009 itibariyle yüzde 19,5'luk pazar payına ulaştığını kaydeden Akdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Avea son 2,5 yılda diğer yakın operatörle olan yüzde 70 gibi bir dramatik farkı kapatarak şu anda ikinciliğe ortak olmuş durumda. Avea grubu olarak 2009 yılında 1 milyar liranın üzerinde yatırım yapacağız. Yaptığımız yatırımların içerisinde en büyük bölümü bu yıl 3G oluşturuyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber