Zam alamayan vekiller, özel şoför ve indirimli uçak bileti istiyor

Haber Giriş : 08 Ocak 2005 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın karşı çıkması sonucu maaşlarına zam alamayan milletvekilleri, bu defa özel şoför, indirimli uçak bileti ve telefon faturalarında kolaylık gösterilmesini istedi.

Alınan bilgilere göre, vekillerle gruplar halinde toplantı yapan AK Parti yöneticileri üç konuda yoğunlaşan taleplerle karşılaştı. Bunun üzerine parlamenterlerin istekleri Grup Başkan Vekili Faruk Çelik tarafından Meclis Başkanı Bülent Arınç'a iletildi.

Arınç'ın onay vermesi durumunda kamuda boş bulunan ve ?bankamatik? diye tabir edilen şoförler Meclis'in emrine verilecek. Bu sayede, seçmenin iş takibi ve yasama faaliyetleri sebebiyle gece yarıları yorgun şekilde araç kullanmak zorunda kalan milletvekilleri, direksiyon başına geçmeyecek. Benzin parasını vekiller karşılayacak.

Milletvekillerinin cep ve ev telefonu faturaları da aylık en az 500 milyona ulaşıyor. Milletvekillerinin Meclis'teki odalarından yaptıkları telefon görüşmelerinin iki maaşa tekabül eden (13 milyar lira) bölümü TBMM tarafından karşılanıyor. Milletvekilleri, bu rakamın üç maaşa çıkarılmasını istiyor. AK Parti grubunun Meclis Başkanı'na ilettiği diğer öneri, uçak biletlerine indirim yapılması yönünde.

Milletvekilleri son yıllara kadar iç hatlardaki uçuşlarda yüzde 50 indirimden yararlanabiliyordu. Sık sık uçakla şehir dışına çıkmak zorunda kaldıklarını hatırlatan parlamenterler, biletlerde indirim yapılmasını istiyor.

AK Partili milletvekillerinin taleplerini Bülent Arınç'a götüren Faruk Çelik, öneriyi kendisinin de desteklediğini söyledi. Yaklaşık iki yıldır maaşlarına zam istemediklerini vurgulayan Çelik, ?Milletvekillerinin sosyal statüleri göz önüne alınmalı. Arkadaşlarımız seçmenlerin sorunlarının çözümü için bazen gece yarılarına kadar çalışıyor, milyarlarca lira telefon görüşmesi yapıyor.? dedi. Kamuda çok sayıda şoförün boş beklediğini, bunların Meclis'e tahsis edilmesi halinde devletin cebinden beş kuruş bile çıkmayacağını belirten Çelik, telefon ve uçak biletinde kolaylık sağlamanın da zor olmadığını savundu.

Faruk Çelik, milletvekillerinin yaşadığı sıkıntılara değinirken başından geçen bir olayı anlattı. Grup başkan vekili olmadan önce Bursa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine katılmak üzere kendi kullandığı arabası ile yola çıktığını ifade eden Çelik, park sorunu yüzünden törene yetişemediğini söyledi.

Çelik, ?Belde belediye başkanı, makam aracı ve şoförü ile alana geldi. Ben sırf bu yüzden törene yetişemedim. Vali, kaymakam, belediye başkanının aracı ve şoförü var. Milletvekilinin bari bir şoförü olsun.? şeklinde konuştu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber