Öğretmen ile müdürü tehdit eden binbaşı hakim karşısında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2009 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de, öğretmen eşine soruşturma açtığı iddiasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün odasını basarak, öğretmen ile müdürü tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında 6 ay hapis istemiyle dava açılan binbaşı Yusuf Yıldırım'ın yargılanmasına başlandı. Binbaşının davayla ilgili gizlilik kararı isteğini mahkeme heyeti ret ederken, gazetecilerin duruşmayı takip etmelerine ise izin verilmedi.

Eskişehir 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuksuz sanık binbaşı Yusuf Yıldırım, avukatı Serkan Müslüm Tuğcu ile davacı öğretmen Emrah Atasoy ve avukatı Turgay Balaban katıldı.

Olay günü konuyla alakalı İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün yanına görüşmeye gittiğini ifade eden davacı Atasoy, bu esnada binbaşı Yıldırım'ın makamın kapısını çalmadan, sinirli bir şekilde içeri girdiğini belirtti. Binbaşının eşinin evraklarını elinde sallayarak, önce İlçe Milli Eğitim Müdürü T.E. ye yüksek sesle 'Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? Eşim hakkında nasıl soruşturma açarsınız ?' dediğini dile getiren davacı Atasoy, zanlının sonra kendisine döndüğünü, yüksek sesle bağırıp masaya eliyle vurarak, 'Sen kim olduğunu sanıyorsun? Eşim hakkında nasıl şikayet dilekçesi verirsin? Ben seni kaldırmasını bilirim. Seni kaldırırım.' diye tehdit dolu sözler sarf ettiğini anlattı.

Yaşananlar üzerine Müdür T.E.'nin kendisini makamdan çıkararak binbaşıyı yatıştırmaya çalıştığını belirten Atasoy, olaylardan dolayı çok korktuğunu ve avukatının yanına giderek durumu anlatıp binbaşı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu dikkat çekerek, "Binbaşıdan şikayetçiyim. Adaletin yerini bulmasını istiyorum." dedi.

Tutuksuz sanık binbaşı Yusuf Yıldırım ise hakkındaki iddiaları kabul etmedi.

Sanık binbaşı, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne eşi hakkında açılan soruşturmayla ilgili bilgi almak için gittiğini vurgulayarak, "Sadece konuyla alakalı bilgi almak istedim. İddiaları kabul etmiyorum," ifadesini kullandı.

Duruşmada sanık avukatı Serkan Müslüm Tuğcu, basında çıkan haberlerden dolayı müvekkilinin hayatının olağan akışının değiştiğini, kendinin ve ailesinin rahatsız olduğunu, aile hayatının sekteye uğradığını gerekçe göstererek, duruşmayla ilgili gizlilik kararının alınmasını istedi.

Mahkeme Hakimi Berrin Kanagöl Yeşilyurt, haberlerin hayatın olağan akışını bozacak niteliğe ulaşmadığı kanaatinde olduğu için duruşmayla ilgili gizlilik talebini ret etti. Bu arada, mahkeme hakimi Yeşilyurt, gizlilik kararı olmamasına rağmen gazetecilerin duruşmayı izlemesi için salona almadı. Bir gazetecinin "Davayla ilgili gizlilik kararı mı var?" şeklindeki sorusuna Hakim Yeşilyurt, "Hayır bu benim şahsi prensibim, isteğim. İsterseniz konuyu avukatlar üzerinden takip edin." cevabını verdi.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için davayı ileriki bir tarihe erteledi.

Öte yandan, söz konusu binbaşının yaşanan olaylardan sonra tayininin Ankara'ya Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na çıktığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber