Türk polisi 'kanıt peşinde'

Haber Giriş : 08 Ocak 2005 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü, 'Kanıt Peşinde', 'CSI Miami' gibi ünlü dedektiflik dizilerini izleyerek, personeline hizmet içi eğitim veriyor. Personelin eğitilmesi sayesinde, Bursa'da geçtiğimiz yıla oranla bu yıl olay yerlerinden elde edilen delil sayısı iki katına çıkarıldı.

Bursa Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Türk polisinin son yıllarda teknolojik atılımla birlikte dünya standartlarını fazlasıyla yakaladığını belirterek, "Bir cerrahın yaptığı hata nasıl insan hayatına mal oluyorsa, bir olay yeri inceleme uzmanının yaptığı hata da insan hukukunu yok edebilir. Olay yerlerinde delilleri elde edebilmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Personelimizin eğitimi sonucu, Bursa'da olay yerlerinden elde edilen delil sayısı son bir yılda iki katına çıktı. Arkadaşlarımız aldıkları eğitimle işlerini daha iyi yapabilmenin derdindedir" dedi.

Bursa'daki 95 kriminal polisine her hafta düzenli olarak verilen eğitimler sırasında, televizyon kanallarında yayımlanan Kanıt Peşinde, Parmak İzi, CSI Miami gibi diziler izletiliyor. Film ve dizilerdeki delil bulma tekniklerini analiz eden Bursa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü personeli, ABD ve Avrupa ülkelerinde uygulanan birçok tekniği Bursa'da uyguluyor. Kulak ve ayak izinden hırsız tespiti yapan şube, 2004 yılında yaklaşık 500 olayı aydınlattı.

Meydana gelen olaylarda, FBI dedektiflerinin delilden suçluyu bulma yöntemlerini ele alan ve Türk televizyonlarının yanı sıra dünya kanallarında da yayımlanan kriminal dizileri, Türk polisinin ilham kaynağı oldu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber