Hastane tecavüz iddialarına cevap verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2009 13:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ''Ameliyat masasında tecavüz'' iddiasının doğru olmadığı bu girişiminin bir personel tarafından önlendiği ve soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Hastaneden yapılan açıklamada, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin günde 6 bin 500 hastaya bakılan, kendini sürekli geliştiren ve nasıl geliştiği model alınan, Ankara'da en fazla yoğun bakım ve acil hastasına hizmet verilen, eğitim ve araştırma faaliyetlerini en çok destekleyen ve uygulayan bir sağlık kuruluşu olduğu ifade edildi. Hastanenin, Türkiyede gelir-gider dengesi en iyi birkaç kurumdan biri olduğu, burada aynı zamanda 3 bine yakın personelin fedakarca hizmet verdiği belirtildi.

Son 3 gündür hastane ile ilgili ''Ameliyat Masasında Tecavüz'', ''Çifte maaş çifte makam'' şeklinde ''insaf ve etik sınırlarını aşan yayınlar yapıldığı'' kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Hastanemizde 3 Temmuz 2009 tarihinde bir taciz girişimi olayı olmuş, personelimiz tarafından tespit edilerek derhal önlenmiş ve gerekli adli ve hukuki süreçler hızla ve titizlikle aynı gün sonuçlandırılmıştır. Bu olay 24 gün sonra insaf ve etik sınırları aşılarak taciz girişimi 'Ameliyat Masasında Tecavüz' olarak sunulmuştur.

27 Temmuzdaki haberde Dışkapı'da konuyla hiç ilgisi olmadığı halde insaf sınırları aşılarak 'eğitim yok' denilmiştir. Dışkapı'nın iddialı olduğu bu alandaki bu ifade, eğitim düzeyi nedeniyle asistanlar ve yan dal uzmanları tarafından Türkiye'de en yüksek puanlarla tercih edilen hastane olduğu ve eğitimle ilgili bir çok düzenlemeyi öncü kurum olarak yapmış ve uygulamaya geçmiş hastanemizi ve değerli eğiticilerimizi çok derinden yaralamıştır.''

''GÖZ KLİNİĞİNDEN YÖNLENDİRME'' İDDİALARI

''Hastanedeki göz kliniğine başvuranların yönlendirildiği'' şeklindeki iddialar ile ilgili olarak da şöyle denildi:

''Hastanemizde 'Göz Kliniği' yoktur. Dışkapı polikliniğimizde sadece bir göz doktoru ve bir göz polikliniğimiz vardır ve ortalama günlük 50 hasta bakılmaktadır. Kopartılan tüm bu fırtına, bunun optikçiler arasındaki rekabetinin sonucudur. Simsarlarla ilgili olarak hastanemiz gerekli tüm hukuki işlemlerini ciddiyetle yapmış, değişik tarihlerde ve en son olarak ta 23 Haziran 2009 tarihinde soruşturmaya konu etmiştir.''

''ÇİFTE MAAŞ...''

''Çifte koltukta oturup, çifte maaş alan bürokratlar'' iddiasının da doğru olmadığı belirtilerek, açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Hastanemizin Başhekimi Doç. Dr. Öner Odabaş ve önceki başhekimi (Doç.Dr. İrfan Şencan), kendisi hastanemizde klinik şefi olup ikinci görevle başhekim olarak görevlendirilmiş ve buradan doğan özlük haklarını almakta, Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevlendirmesi ile ilgili herhangi bir ücret alması zaten mevzuat gereği söz konusu değildir.

Çift maaş, çift makam ve devleti soyma kavramlarını bu kadar yanlış şekilde ve bu kişilerle bir araya getirebilmek gerçekten büyük bir hüner istemektedir ve haberde maalesef bu hüner gösterilmiştir. Görüntülü haberde kullanılan hastanenin dış giriş tabelası dışında görüntülerin her bir karesi farklı zamanlarda hastanemiz ile de ilgisi olmayan farklı olaylardan ve farklı konulardan bir araya getirilerek 'haber' adı altında sunularak kamuoyunu yanıltılmış, hastanemizi ve çalışanlarımızı yaralamıştır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber